KAŽU DA JE SVE ČISTO / Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo da premijer i ministri nisu povrijedili zakon

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nije pokrenulo postupak protiv premijera i Đakića

9.7.2021.
10:18
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas u 10:30 započinje svoju redovitu sjednicu na kojoj će biti doneseno nekoliko bitnih odluka.

Naime, na dnevnom redu je, uz ostalo, donošenje odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu koji je povezan s premijerom Andrejem Plenkovićem te ministrima Olegom Butkovićem, Nikolinom Brnjac i Marijom Vučković.

Bit će donesena i odluka o u predmetu saborskog zastupnika Bože Petrova te odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka povezanog sa saborskim zastupnikom Josipom Đakićem.

Plenković nije putovao zemljom zbog kampanje

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je u petak da neće pokrenuti postupak protiv premijera Andreja Plenkovića i ministara Olega Butkovića, Nikoline Brnjac i Marije Vučković jer nije bilo povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Povjerenstvo je odlučivalo hoće li pokrenuti postupak protiv premijera Plenkovića, ministra mora, prometa i infrastrukture Butkovića, ministrice turizma i sporta Brnjac i ministrice poljoprivrede Vučković jer su, kako je stajalo u neanonimnoj prijavi, u svoje radno vrijeme bili u Splitu i Trogiru, putovali zemljom i time sudjelovali u kampanji za lokalne izbore, te za to trošili proračunske novce.

Izvjestiteljica u tom slučaju Tončica Božić rekla je da su Plenković i ministri bili u Splitu gdje je Plenković sudjelovao u obilježavanju 30. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade "Pauci". U Splitu su, kazala je, Plenković i ministri također razgovarali s gradonačelnikom vezano uz omogućavanje turističke sezone, cijepljenje, poboljšanje infrastrukture i sl.

Božić je rekla da je Plenković sa suradnicima također bio u Rijeci, gdje se sastao s predstavnicima brodogradilišta "3. maj", obišli su gradilište nove bolnice, a u Koprivnici razgovarali o aglomeraciji Koprivnica, izgradnji drugog željezničkog kolosjeka i sl. "Premijer Plenković je obavljao svoje dužnosničke funkcije i sa sobom vodio svoje suradnike, ministre u Vladi", kazala je.

Tolušić, Đakić i Kirin bez postupka

To što su davali podršku određenim stranačkim dužnosnicima ili potencijalnim kandidatima svoje stranke u tim gradovima tijekom lokalnih izbora nije pitanje za Povjerenstvo za sukob interesa već za Državno izborno povjerenstvo, poručila je Božić.

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak ni protiv bivšeg ministra i saborskog zastupnika Tomislava Tolušića, saborskog zastupnika Josipa Đakića i gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina. 

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali