VELIKI DUGOVI

USKOK UPAO U SPLITSKU GRADSKU UPRAVU: Inspektori ‘češljaju’ neriješene račune za centar Mall of Split

Iako je poznato kako odnosi između Grada Splita i predstavnika tvrtke ‘Mejaši prvi’, investitora trgovačkog centra Mall of Split, već dulje vrijeme nisu idilični, čini se kako je njihov odnos poprimio posve novu dimenziju.

Dvije strane našle su se na Trgovačkom sudu u Splitu zbog 9,3 milijuna kuna kamata koliko potražuje Gradska uprava od tvrtke ‘Mejaši prvi’ zbog zakašnjele uplate od 23,6 milijuna kuna, koliko je iznosila zadnja rata komunalnog doprinosa za projekt na Mejašima.

USKOK češljao po uredima Banovine

Istraga u tom sporu dosegla je novu razinu jer je, kako piše Slobodna Dalmacija, Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije (PNUSKOK) nedavno ‘pročešljao’ Banovinu.

‘Izvješćujemo vas da su sukladno Zakonu o kaznenom postupku izvidi tajni te nismo u mogućnosti odgovoriti na vaše konkretno pitanje’, odgovorili su iz Ureda glavnog ravnatelja policije na pitanju o tome ima li kakvih novih saznanja u slučaju koji se vodi na Trgovačkom sudu.

Obavili razgovore

Prema neimanovanim izvorima iz Gradske uprave, PNUSKOK-ovi istražitelji bili su u zgradi Gradske uprave te su pritom obavljeni i razgovori s nekolicinom djelatnika koji su bili poslovno povezani uz problematiku projekta na Mejašima.

Podsjetimo, realizacija trgovačkog centra, vrijednog oko 1,3 milijarde kuna, ali i tada najavljivanog stambenog kompleksa, počela je još 2011. godine na mjestu nekadašnje “Končareve” tvornice solarnih ćelija, a tada je ulagač u gradski proračun uplatio 23,6 milijuna kuna, odnosno prvu od dviju rata za komunalni doprinos. Drugi novčani obrok, u istovjetnom iznosu, uplaćen je tek u kolovozu 2014. godine, pa iz Banovine sudski potražuju pripadajuće kamate.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr