AFERA DNEVNICE

URED PREDSJEDNIKA POTVRDIO: Milanović će sutra svjedočiti na suđenju Tomislavu Sauchi

Novoizabrani predsjednik Zoran Milanović svjedočit će na Županijskom sudu u Zagrebu u aferi Dnevnice jer je bio šef prvooptuženom Tomislavu Sauchi i jer se dio spornih putnih naloga odnosi na izmišljena putovanja njegovih posebnih savjetnika koji su ranije to negirali

Nakon što je obznanjeno da je novoizabrani predsjednik Zoran Milanović na popisu svjedoka te da bi u ponedjeljak na Županijskom sudu u Zagrebu trebao svjedočiti u aferi Dnevnice, iz Ureda izabranog predsjednika stigla je i potvrda te informacije. Glasnogovornik Ureda izabranog predsjednika Nikola Jelić, potvrdio je N1 televiziji da će se Zoran Milanović odazvati svjedočenju.

U toj aferi glavni je optuženik Tomislav Saucha, predstojnik Milanovićeva Ureda premijera koji sada podržava Andreja Plenkovića. USKOK tereti da je on, zajedno s tajnicom Sandrom Zeljko, krivotvorio 125 putnih naloga te tako iz državnog proračuna izvukao oko milijun kuna. Prema optužnici, sve se odvijalo za vrijeme vlada Zorama Milanovića, Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića.

ZORAN MILANOVIĆ POZVAN ZA SVJEDOKA NA SUĐENJU ZA AFERU ‘DNEVNICE’: Dio lažiranih putnih naloga odnosi se na putovanja njegovih savjetnika

Milanović će svjedočiti jer je bio Sauchin šef i jer se dio spornih putnih naloga odnosi na izmišljena putovanja njegovih posebnih savjetnika koji su ranije negirali na sudu da su išli na ta putovanja.

Povratak na Net.hr