Umirovljenici podržali Josipovića, Slavonci Bandića

Na upit novinara rekao je kako ne zna i ne može govoriti da li Bandićev posjet kardinalu Josipu Bozanića znači da Crkva daje podršku Bandiću.

2.1.2010.
21:17

Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović održao je u svom Izbornom stožeru konferenciju za novinare zajedno s predsjednikom Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvanom Hreljom koji mu je pružio i formalnu podršku na predsjedničkim izborima.

http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2010/01/02/0058006.html?pos=n1"Vjerujemo da će Josipović imati puno razumijevanja za siromašne, nemoćne, slabije, da će imati puno senzibiliteta za radnička i umirovljenička pitanja, da će se angažirati bez obzira na limitirane predsjedničke ovlasti na stvaranju istinske solidarnosti u društvu", izjavio je Hrelja.

Josipović je istaknuo da neće razočarati ni Hrvatsku stranku umirovljenika ni umirovljenike.

Na upit novinara rekao je kako ne zna i ne može govoriti da li današnji Bandićev posjet kardinalu Josipu Bozanića znači da Crkva daje podršku Bandiću. Dodao je da je i on bio kod kardinala Bozanića, puno prije.

"Evo kažem i ja sam bio kod kardinala, nije se (Crkva) eksplicite opredijelila i vjerojatno ni neće", izjavio je Josipović.

Bandić: Hrvatska se neće "crveniti", prošlo je vrijeme jednoumlja

Bandić je na skupu u Osijeku poručio Josipoviću kako se "unatoč njegovim željama Hrvatska neće sva crveniti, jer je prošlo vrijeme boljševizma i jednoumlja".

Na skupu u dvorani Hotela Osijek, prisutni su bili i članovi HDSSB-a, stranke koja je i u prvom izbornom krugu podržala Bandića, te predstavnici drugih stranaka kao i javnog kulturnog i sportskog života Osijeka.

Predsjednički kandidat Bandić kazao je da predstavlja sve građane bez obzira na stranačku i ostalu pripadnost. "Drago mi je što sam opet u Slavoniji koja je podnijela najveće žrtve u Domovinskom ratu, gdje se s krunicom u ruci, kao i u cijeloj Hrvatskoj branila i obranila Hrvatska", rekao je Bandić. Predsjedničkom kandidatu Josipoviću poručio je kako "neće proći ideja o crvenoj Hrvatskoj, jer bi to ponovno značilo podjelu".

Na upit kako komentira Josipovićevo prozivanje da se ogriješio o sakrament braka, Bandić je rekao da nije savršen čovjek te da to uvijek priznaje.

Na pitanje kako komentira podršku Glavaša i Keruma odgovorio je da je njemu draga podrška svakog čovjeka, dodavši da ne želi odgovoriti na pitanje što misli o Glavaševom bijegu u BIH "jer ne komentira nepravomoćne presude".

Na skupu su bili i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo te osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, koji je rekao da HDSSB podržava Milana Bandića bez ikakve računice. Podršku Bandiću dali su i Antun Laslo, predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje, gimnastičar Robert Seligman, glumica Nela Kocish, predsjednica Udruge zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Osječko-baranjske županije Štefica Krstić, predsjednik Obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ivan Pšenica i Zdravko Peko, predsjednik Stranke Zelenih Hrvatske.

Prethodni članci:

arti-200910240194006 arti-201001010106006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali