banner

‘U ime obitelji’ odbili reći tko ih financira!

Ivan Munjin, član Organizacijskog odbora Građanske inicijative ‘U ime obitelji’ i Vanja Škorić, iz inicijative ‘Građani glasaju protiv’ kao gosti emisije Hrvatska uživo HTV-a govorili su o financiranju kampanje za referendum.

Munjin je izjavio da inicijativa “U ime obitelji” neće izaći s podacima o financiranju udruge jer žele zaštititi svoje donatore.

“Financiramo se donacijama građana. Nama su prije svega dragocjene donacije volonterskog rada, a financiramo se donacijama građana. To su muškarci i žene, obitelji, različite udruge, pravne osobe. Mi smo u lipnju na internetu objavili financiranje naše udruge. To je sve po zakonu i više nego što zakon propisuje i ako postoji bilo kakva potreba, državne institucije će provjeriti financiranje udruge ‘U ime obitelji'”, kazao je Munjin.

Na pitanje planira li udruga “U ime obitelji”, sukladno pozivu DIP-a, objaviti popis svojih donatora, Munjin je kazao kako je DIP svojim pozivom istupio od svojih ovlasti, što nije smio, te se tako svrstao u antireferendumsku kampanju. Nije praksa Venecijanske komisije i europskih standarda, da se ljude javno napada, dodao je. Kao napad je naveo i inzistiranje na objavi financiranje kampanje. Zbog “antireferendumske kampanje”, kazao je, neće objaviti donatore.

‘Građani glasaju protiv’ sutra objavljuje izvješće o financiranju

“Inicijativa ‘Građani glasaju protiv’ držat će se već dostignutih standarda transparentnosti financiranja kampanje i sutra ćemo na konferenciji za novinare objaviti preliminarni financijski izvještaj sa imenima donatora i točnim iznosima, prihodima i rashodima”, izjavila je Škorić.

Dodala je kako njihova inicijativa ima oko 100.000 kuna donacija od 59 udruga koje su članice inicijative te da je prikupljeno oko 22 tisuće kuna na dobrovoljnoj večeri u održanoj u petak. Oko 12 tisuća kuna donirali su im građani. Anonimne donacije ne primaju, one se uplaćuju na humanitarni račun i idu u humanitarne svrhe.

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Povratak na Net.hr