banner

PRIJEVOZ NA MORU

U DALMACIJI USKORO KREĆE UBER BOAT: ‘Prvi put je pokrećemo upravo u Hrvatskoj’

U Dalmaciji bi se ovog ljeta trebala pojaviti nova usluga Ubera: UberBOAT koja će omogućiti bolju povezanost kopna i otoka, ali i jednih otoka s drugima. Ta će usluga prvi puta u svijetu biti pokrenuta baš u Hrvatskoj, piše N1.

Usluga bi u Hrvatskoj trebala zaživjeti u srpnju. Već postojeće kompanije obavljat će prijevoz putnika, a njihovi će gliseri morati imati licencu za komercijalni prijevoz na moru. Kapetani će morati imati sve potrebne dozvole za obavljanje ovakvog prijevoza putnika.

Velika potražnja za takvom vrstom usluge

Za prijevoz na otoke postoji velika potražnja tijekom ljetnih mjeseci u Splitsko-dalmatinskoj županiji te u Zadru, Šibeniku i Dubrovniku jer tamo u sezoni prođe oko osam i pol milijuna gostiju, kaže Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

Turisti će, kaže Tremac, biti zadovoljni jer im je mnogo lakše putem Uberove aplikacije naručiti brod nego se sami snalaziti. Kompanije koje se sada bave takvim prijevozom putnika, do klijenata dolaze putem poznanika, telefona ili na neki treći način, pa će im suradnja s Uberom dati veći broj klijenata do kojih će lakše dolaziti. Osim toga, lokalni će prijevoznici istovremeno moći raditi i svoj psoao. Uber ih, kaže Tremac, u tome neće ograničavati.

Iz Ubera poručuju da u Hrvatskoj imaju više od sto tisuća registriranih korisnika te 1.500 partnera vozača, a u iduće tri godine očekuju još 10 tisuća novih partnera vozača u našoj zemlji. Ove bi se godine broj turista koji su u Hrvatskoj koristili Uber trebao utrostručiti, rekao je Tremac, prenosi N1.

Povratak na Net.hr