U DVORCU ELTZ

U ČAST HEROJIMA: Vlada danas zasjeda u Vukovaru, počela sjednicu minutom šutnje

Sjednica Vlade u Vukovaru započela je minutom šutnje u čast svim hrvatskim ratnim veteranima i civilima-žrtvama u Domovinskom ratu, javlja HRT.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je kako mu je čast biti u Vukovaru dan prije obljetnice obilježavanja tragedije tog grada.

‘Vukovar je simbol stradanja ali i otpora, a njegove žrtve temelj su hrvatske slobode’, rekao je Plenković.

Na sjednici, koja se održava u Gradskom muzeju Vukovar, osim tehničkog rebalansa proračuna za ovu godinu, posebna pozornost bit će posvećena Gradu heroju.

Na dnevnom redu sjednice Vlade u dvorcu Eltz je prijedlog zaključka o darovanju nekretnina u vlasništvu Republike – Gradu Vukovaru i prijedlog odluke o sufinanciranju izgradnje komunalnog pristaništa ‘Marina’.

Osim toga, tu je i prijedlog zaključka u vezi s obnovom vukovarskog vodotornja, a očekuje se da bi nakon ove sjednice mogao početi i proces njegove izgradnje. Vlada bi trebala osnovati i povjerenstvo za proglašenje Vukovara mjestom posebnog pijeteta.

Plenković je prije sjednice posjetio Veleučilište ‘Lavoslav Ružička, gdje su ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, dekan Veleučilišta Mirko Smoljić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a Tomislav Petric potpisali Ugovor o izgradnji studentskog doma u Vukovaru.

Povratak na Net.hr