U 51. godini umro glumac Predrag Vušović

Nakon teškog moždanog udara koji je doživio u nedjelju, glumac Predrag Vušović umro je u 51. godini u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici.

17.2.2011.
11:58
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Poznati hrvatski glumac preminuo je od posljedica jakog moždanog udara jutros u 4 sata i 40 minuta u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici, piše Večernji list.

S velikom boli u srcu javljamo da nas je danas ujutro napustio naš dragi prijatelj, kolega i veliki glumac Predrag Vušović, stoji u priopćenju kazališta Gavella.

''Krvarenje mozga bilo je preveliko, pacijent je od nedjelje bio u dubokoj komi, živio je na aparatima. Nažalost, preminuo je jer su ozljede mozga bile prevelike'', rekao je zamjenik ravnatelja bolnice Goran Rojić za Večernji list.

Pređo je doživio moždani udar ove nedjelje te je hospitaliziran u bolnici Sestara milosrdnica. Jedan od njegovih najvećih poroka bio je alkohol, zbog čega je 2006. zamalo umro od unutarnjeg krvarenja. No, čim se oporavio vratio se lošim navikama. Bolovao je od ciroze jetre i hepatitisa C.

Predrag Vušović bit će pokopan u Dubrovniku, a komemoracija će se održati u ponedjeljak, 21. veljače u 11 sati u GDK Gavella.

Našim je gledateljima najpoznatiji po ulogama Gazde u sitcomuBitange i princeze, kao Dida u seriji Odmori se, zaslužio si, te kao Pero u seriji Stipe u gostima.

Rođen je 29. kolovoza 1960. godine u Kotoru, osnovnu i srednju školu završio je u Dubrovniku. Glumačku karijeru započeo je već početkom 70-ih igrajući Toma Sawyera u istoimenoj predstavi. Od 1979. živi u Zagrebu, gdje je studirao na Akademiji dramskih umjetnosti.

Do 1996. radi u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića, nakon čega prelazi u kazalište Gavella u Zagrebu. Izvan matičnog teatra pamte se njegove uloge u "Kralju Ubuju", "Mušici", u "Onaj koji govori da, onaj koji govori ne", "Lovu na bljedolikog"..., kao i mnogobrojni njegovi nastupi na Dubrovačkim ljetnim igrama, gdje je obilježio naslove kao što su Vojnovićeva "Dubrovačka trilogija" u režiji J. Juvančića, Goldonijeva "Kafeterija" u režiji T. Radića, te tri Držićeva "Dunda Maroja", u režiji K. Dolenčića, P. Magellija (gdje je za ulogu Pometa osvojio i nagradu "Orlando") i I. Kunčevića...

U teatru u Frankopanskoj, svojoj matičnoj kući, Predrag Vušović Pređo igrao je u Beaumarchaisovoj "Figarovoj ženidbi", Goldonijevim "Ribarskim svađama", Gogoljevoj "Ženidbi", Matišićevim "Anđelima Babilona", Jonsonovom "Volpone iliti Lisac", Shakespeareovom "Richardu III" te "Zimskoj priči", Kaiserovom "Od jutra do ponoći", Perišićevoj "Kulturi u predgrađu", Kljakovićevom "Teštamentu", u "Prije sna" Lade Kaštelan, Šovagovićevim "Ptičicama"..., obilježivši svojom pojavom noviju povijest ovoga kazališta. Prebogata mu filmografija uključuje i naslove kao što su "Putovanje u Vučjak", "Je li jasno, prijatelju?", "Ante se vraća kući", "Kraljica noći", "Ne dao Bog većeg zla", "Svjedoci", "Kako je počeo rat na mom otoku", "Maršal", "Nebo, sateliti", "Doktor ludosti", "Duga mračna noć", "Pušća Bistra", "Duh u močvari", "Libertas", "Metastaze", "U zemlji čudesa", "Čovjek ispod stola", "72 dana"..., sve do posljednjeg, "Koko i duhovi", a tu su i njegove uloge u mnogobrojnim televizijskim serijama.

Prethodni članci:

arti-201102160479006 arti-201102150570006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali