Play ponuda

TUŽNE PRIČE IZ HRVATSKE: / 'Djeca mi jedu samo jednom na dan, ne tražimo ništa osim odjeće i obuće...'

Image

"Primamo socijalu, imam dvoje djece, a muž mi je bolestan. Nemamo za račune ni hranu...", počinje samo jedna od mnogo tužnih priča

18.12.2018.
22:25
Play ponuda

Božić je vrijeme kada mnogi ne uživaju u radosnom odmatanju poklona, već se pitaju hoće li imati koricu kruha. Baš iz tog razloga osnovana je grupa 'Pokloni Božić', koju je pokrenula Radio Dalmacija. Vrlo brzo se javilo mnoštvo ljudi iz Dalmacije, ali i iz Slavonije koji mole dobre ljude ako im mogu pomoći u vidu hrane ne bi li barem ovaj Božić bili siti.

Image
OBJAVLJENI PORAZNI PODACI: /

Koliki je rizik od siromaštva u Hrvatskoj?

Image
OBJAVLJENI PORAZNI PODACI: /

Koliki je rizik od siromaštva u Hrvatskoj?

Neke od molbi siromašnih građana na jednom je mjestu okupila Slobodna Dalmacija.

Gladna obitelj, otac bolestan

"Živimo u teškoj situaciji. Primamo socijalu, imam dvoje djece, a muž mi je bolestan. Nemamo za račune ni hranu. Pomognite nam bar u hrani da obradujem svoju djecu..."

'Djeca jedu jednom na dan'

"Lijep pozdrav dragi ljudi. Ja nisam iz Dalmacije već iz Slavonije. Samohrana sam majka dvoje djece i brinem se o trećem djetetu od sestre invalida. Svi su kod mene i brinem koliko mogu o njima. Živimo u unajmljenoj kući, najam plaćam 800kn, ne radim nigdje, živimo od zajamčene naknade... Jako nam je teško. Djeca jedu jedan puta na dan ponekada dva puta, slatkiša samo kada im netko pokloni. Ne tražimo ništa osim odjeće i obuće ako netko ima viška, jer to nam je luksuz kupovati, a djeca moraju u školu. Veličine za cure su: odjeća xxl i 134, obuća 38 i 31.. Za dečke odjeća M/L i 134, obuća 43 i 33.. Za najmanjeg dečka 86/92 ali za njega ne treba puno jer ne ide u vrtić ni školu. Ako bi tko htio pomoći bili bi smo zahvalni."

'Nemamo hrane'

"Pozdrav. Nismo iz Dalmacije, a iako sam do sada svima pomagala, sada smo i mi došli u tešku situaciju di nam treba hrane. Imam curicu s poteškoćama u razvoju, i ja sam bolesna pa trenutno ne mogu raditi. Sitnica hrane nama dobro dođe. Hvala od srca..."

'Nemam što staviti na stol'

"Molim sve dobre ljude za pomoć u hrani... Primam samo socijalnu pomoću u iznosu od 800 kuna. Stanarina mi je 600 kuna, tako da ne mogu pokriti još i režije i hranu. Ako mi netko želi pomoći i može ja ga iskreno molim da to učini jer mi je pomoć zaista potrebna... Božić je pred vratima, a ja nemam što staviti na stol... Molim vas za pomoć. Hvala vam od srca unaprijed i Bog vas blagoslovio."

Ako želite i vi pomoći ovim ljudima, možete se učlaniti u grupu na Facebooku.

Play ponuda
Play ponuda