TRCZ autombili d.o.o. održat će u subotu, 12. lipnja, s početkom u 9 sati javnu usmenu dražbu rabljenih vozila u Mandlovoj ulici u zagrebačkoj Dubravi, nasuprot ZET-ovog spremišta tramvaja. Sva vozila prethodno se mogu pogledati sutra i u petak, od 10 do 14 sati na istoj lokaciji.

Obvezna uplata jamčevine

S obzirom na epidemiološku situaciju i poštivanje mjera socijalnog distanciranja, predmeti dražbe su razvrstani u tri skupine, a nošenje zaštitnih maski je obavezno. Pravo prisutnosti i sudjelovanja imaju sve osobe uz obvezu uplate jamčevine u iznosu od 10 posto početne cijene za svako vozilo iz grupe prema terminima navedenima na stranici TRCZ-a uz uvjet da s jednom uplatnicom dražbi može pristupiti samo jedna osoba, i to pod uvjetom da je uplaćena jamčevina vezana uz vozilo koje se nalazi u grupi prema navedenom rasporedu.

Na dražbi i Audi A4 i BMW X5

Minimalna jamčevina iznosi 200 kuna, a prilikom uplate potrebno je obavezno naznačiti za koje vozilo se ista uplaćuje. Osoba koja uplati jamčevinu za pojedino vozilo, a isto vozilo ne bude licitirano, smatra se da je odustala od kupnje i time gubi pravo na povrat uplaćene jamčevine - navode u TRCZ-u.

Inače, u ponudi je i nekoliko luksuznih automobila poput Audija A4 i BMW-a X5 te malih gradskih automobila poput Volkswagenovih Golfa i Pola. Primjerice, VW Passat iz 2008. godine početna je cijena tek 11.000 kuna, a za Škodu Octaviju iz 2002. godine 7000 kuna. Popis svih vozila na dražbi možete pogledati OVDJE.