HITNA STRATEGIJA

TODORIĆ SE SPREMA ZA KAZNENE POSTUPKE: Angažirao čuveni odvjetnički par i još nekoliko faca

Već je otprije poznato da je Ivica Todorić angažirao najčuveniji odvjetnički par u Hrvatskoj, Jadranku Sloković i Čedu Prodanovića, u svoj “obrambeni tim” pravnih i financijskih stručnjaka koji će ga braniti kada započnu kazneni postupci za Agrokor.

Osim njih, piše Jutarnji list, Todorić je angažirao i odvjetničko društvo Wolf Theiss iz Beča, poznato iz arbitražnog postupka MOL-a i Ine, a u kojemu je i Hrvoje Zgombić, koji je svojedobno bio predsjednik Uprave revizorske kuće PricewaterhouseCoopers u Zagrebu.

SPREMAJU SE ZA UHIĆENJE? Najmanje 14 Agrokorovih top menadžera već tjednima se opskrbljuje odvjetnicima

Zvučna odvjetnička i PR-ovska imena

Kuloari spominju da su dio Todorićevog tima koji odrađuje poslove odnosa s javnošću PR-stručnjaci Aljoša Roksandić i Ratko Maček, glasnogovornik Vlade iz vremena Ive Sanadera. Maček je službeno opovrgnuo svoj angažman za Todorića, ali je potvrdio da je njegov sin Todoriću prodao internetsku domenu za stranicu na kojoj vlasnik Agrokora piše svoj nadaleko čuveni blog.

Za predstojeće procese spremaju se i Todorićevi sinovi. Starijeg sina Antu navodno će zastupati odvjetnik Fran Olujić, a mlađeg Ivana odvjetnica Jasna Novak. Također, kuloari govore da Ivan Crnjac, koji je u Agrokoru vodio financije, namjerava angažirati odvjetnika Ljubu Pavasovića Viskovića, iako iz krugova bliskih Crnjcu zasad opovrgavaju tu informaciju.

SLUČAJ AGROKOR: Martina Dalić podnijela kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića

PROCURILO: Iako je pričao drugačije, Ramljak je kazneno prijavio samo jednu osobu – Todorića

Policija zaokupljena istragom Todorića

A bivši član Uprave Agrokora zadužen za financije i čovjek od golemog Todorićevog povjerenja, Tomislav Lučić, navodno kani angažirati odvjetnicu Lauru Valković.

Nagađalo se i da će Piruška Canjuga, bivša članica Uprave Agrokora, angažirati odvjetnika Antu Nobila, no tu suradnju sprečava činjenica da njih dvoje poslovno surađuju otkako je ona počela raditi nekretninski konzultant jednog inozemnog investitora.

I dok je Ivica Todorić poslao kaznenu prijavu protiv izvarnednog upravitelja u Agrokoru Ante Ramljaka, Jutarnji list piše, pozivajući se na izvore bliske Ravnateljstvu policije i PNUSKOK-u da su zaokupljeniji istraživanjem samog Todorića i odgovornih osoba u Agrokoru nego njegovom kaznenom prijavom.

REVIZIJA U AGROKORU OTKRILA MULJAŽE TEŠKE MILIJARDE, RAMLJAK: ‘Podnijeli smo kaznenu prijavu protiv bivše uprave! Todorić? Njemu je najteže…’

 

 

Povratak na Net.hr