Objavio Karamarko na Fejsu

TIM ĆE BIRATI TIM: Mandataru će od sutra nuditi konkretna imena

Dok su protekli tjedan Most i Domoljubna koalicija održali niz sastanaka o sastavu buduće vlade, njezin je mandatar održavao sastanke, između ostalih, s ministrima iz dosadašnje vlade Zorana Milanovića, no ne i s budućim suradnicima.

Činjenica da ne sudjeluje u formalnim razgovorima o sastavu i izgledu vlastite vlade prilično je zbunila javnost i naišla na brojne kritike.

No, nakon današnjih unutarstranačkih konzultacija u HDZ-u predsjednik te stranke Tomislav Karamarko je na svome Facebook profilu objavio da će se sutra održati sjednica Predsjedništva HDZ-a o tome kome pripada koje ministarstvo, te da će se istodobno mandataru Tihomiru Oreškoviću nuditi konkretna imena za pojedine resore.

Karamarko je naglasio da Orešković ima pravo veta.

“Gospodin Orešković ima pravo veta. Svjestan sam velikog interesa javnosti, a posebno medija da saznaju imena budućih ministara. Od sutra ćemo razgovarati o tome u kojim ministarstvima će odgovornost preuzeti ministri koje će predložiti Most, a u kojima oni Domoljubne koalicije. Istodobno ćemo mandataru predlagati i konkretne osobe za pojedine resore. Korektno je dati mu vremena da porazgovara s kandidatima i da samostalno odluči, bez ikakvog pritiska. Stanje u državi je takvo da imenovanje najkvalitetnijih ljudi nema alternativu”, napisao je Karamarko na Facebooku.

U ponedjeljak se nakon sjednice HDZ-ova predsjedništva nastavljaju pregovori s Mostom. Karamarko je kazao da oni idu po planu i da će biti završeni u roku.

GRMOJA POTVRDIO: Most će dobiti ovih šest ključnih ministarstava

 

Povratak na Net.hr