Play ponuda

Teško onima koji me dvije godine zabranjuju

shimmer fallback
18.10.2011.
8:42
Play ponuda

"Već dvije godine ne dopuštaju mi održavanje seminara. Moram vam kazati: teško onima koji ne provode volju Duha Svetoga i ne dopuštaju održavanje ovakvih duhovnih obnova, na kojima se pomaže potrebitima i napuštenima. Ne bih se želio naći u njihovoj koži pred Gospodinom. Bez obzira na sve što mi se događa, čvrsto ostajem vjeran i poslušan Crkvi i ljubljenju Boga. Ovo vam kažem pa makar mi bila zadnja propovijed", kazao je velečasni Zlatko Sudac u svom prvom pojavljivanju u javnosti nakon dvije godine. U crkvi u Nürnbergu te su njegove riječi nagradili pljeskom.

Seminari prekinuti, zbrajao minuse

Dvije godine Sudca nije bilo među njima, zapravo ga nije bilo ni u javnosti. Njegovi duhovni seminari su prekinuti, a dom u Betaniji na Krku, gdje je okupljao sljedbenike i vodio seminare, likvidiran je. Pisalo se i o njegovom bankrotu.

Na trodnevnoj obnovi u Njemačkoj vjernici su ponovno pohrlili tražeći pomoć. On se pak u svojoj propovijedi osvrnuo na sve one kojima se danas nanosi velika nepravda, one koji su opterećeni i koji su teško bolesni, piše Slobodna Dalmacija.

"Od prve do zadnje riječi Svetoga pisma nigdje ne vidim Boga koji optužuje, koji daje terete čovjeku na leđa, nego vidim suprotno. Vidim Isusa koji je milosrdan, koji oprašta i svjedoči svoje veliko čovjekoljublje. I mene su od mojih prvih dana do danas pokušavali držati u nekom strahu od Boga, i to ljudi koji u svojemu životu Boga nisu upoznali, pa druge njime plaše. Želim da na ovom duhovnom seminaru upoznate Boga koji vas voli. Treba moliti, pasti na koljena, iskreno zavapiti Gospodina, ne skrivati svoje grijehe, živjeti otvorena srca. Morate oprostiti, moliti za svoje oslobođenje, znati oprostiti svome bližnjemu njegove grijehe", upućivao je Sudac.

'Zašto ga zabranjuju i ometaju u radu?'

Vjernici nisu skrivali oduševljenje. Među njima i Goran Rozić, koji je na duhovnu obnovu stigao iz udaljenog Ludwigshafena.

"Velečasni Sudac je veliki fenomen naše Crkve, koji svojom jednostavnošću osvaja ljude, propovijeda Božju riječ i ozdravlja ih. O tome svjedoče tisuće obraćenih koji su stigli u okrilje Crkve i on ih Crkvi svakodnevno približava ljubavlju. Vraća naše obitelji vjeri otaca, a to što ga zabranjuju još više ga čini svetim", rekao Rozić.

Sudčevim seminarom bila je oduševljena i Olgica Biščanić iz Frankfurta.

"Ovo je zaista nešto prekrasno za doživjeti. Velečasni Sudac je pun ljubavi, vjere i nade. Ne mogu razumjeti da ima onih u Hrvatskoj koji ga već pune dvije godine zabranjuju i ometaju u radu. To je neshvatljivo kada se ima na umu činjenica koliko je vlč. Sudac do sada pomogao potrebitima, mnoge ozdravio i kada je službena medicina od njih digla ruke", kazala je O. Biščanić.

Vezani članci:

arti-201107120278006 arti-201107110095006 arti-201103030070006

Play ponuda
Play ponuda