Damir Smrtić, urednik i voditelj "Otvorenog", sve osoblje studija HRT-a koje je sudjelovalo u realizaciji emisije, kao i gosti koji su sudjelovali u emisiji koja se bavila presudom Vrhovnog suda braći Mamić od petka su u samoizolaciji zbog toga jer se ustanovilo da je Juraj Čošić, predsjednik udruge "Dinamo - to smo mi" pozitivan na koronavirus, piše Jutarnji list.

Odvjetnik Zdravka Mamića, Veljko Miljević, koji je također gostovao u "Otvorenom" i u studiju sjedio najdalje od Čošića, kaže da se testirao na koronavirus.

Prije emisije potpisali da nisu pozitivni na koronavirus

"Ja sam testiran i test je bio negativan, ali sam ipak od petka navečer u samoizolaciji i već sam si organizirao posao iz samoizolacije", kazao je Miljević za Jutarnji list.

U samoizolaciji su i ostali sudionici emisije: bivši disciplinski sudac Hrvatskog nogometnog saveza Saša Pavličić-Bekić i član Uprave GNK Dinamo Krešimir Antolić. Jutarnji list objavio je da je u samoizolaciji i Željko Žganjer, odvjetnik i bivši ravnatelj USKOK-a, iako se on u emisiju javljao videovezom iz Šibenika, ali nije spomenut Marko Šivak, sportski komentator Hrvatskog radija koji je bio u studiju na Prisavlju.

"Svim gostima je prije ulaska u studio izmjerena temperatura i morali su potpisati izjavu da nisu pozitivni, a prije emisije i poslije svi smo nosili zaštitne maske, a jedino ih nismo nosili za vrijeme emisije, ali smo poštivali preporučenu udaljenost", kazao je voditelj Damir Smrtić.