Svatko od nas osobno će odlučiti hoće li biti u Saboru

20.10.2011.
20:18

Furio Radin, potpredsjednik saborskog Kluba nacionalnih manjina, pola je sata proveo na sastanku s predsjednicom Vlade i razgovarao o, kako je rekao, njihovoj vječnoj temi – ustavnom Zakonu o pravima nacionalnih manjina i izbornom zakonu koji se tiče nacionalnih manjina.

Ogorčeni zbog odluka Ustavnog suda

"Rekao sam premijerki da smo ogorčeni činjenicom da parlament nije reagirao na pravi način na odluke Ustavnog suda koje su prema našem mišljenju neustavne. Stajalište Kluba nacionalnih manjina je da se treba vršiti selekcija zakona o kojima će se raspravljati i glasovati", rekao je Radin te dodao kako smatra da treba glasovati o europskim zakonima, o NATO-zakonima (primjerice o slanju vojnika u Afganistan), o Zakonu o odnosima Hrvatske s Hrvatima izvan RH i privremenom financiranju.

"Odluku o tome hoćemo li biti u sabornici i tko će biti ostavili smo članovima Kluba nacionalnih manjina da sami slobodno odluče hoće li biti unutra ili vani", zaključio je Radin.

Nakon njegova izlaska iz Vladine zgrade u nju su počeli ulaziti članovi užeg Predsjedništva HDZ-a, potpredsjednici Vlade Petar Čobanković i Darko Milinović, saborski zastupnici Andrija Hebrang i Ivan Šuker te potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks pa se vjeruje da je u tijeku sastanak Predsjedništva.

Vezani članci:

arti-201110191086006 arti-201110190541006 arti-201110190341006

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali