OVO JE OZBILJNO

‘SVAKA MINUTA JE VAŽNA’: Apel Splićanima i popis mjera koje bi svakako trebali slijediti

Policija, vatrogasci i sve službe upozoravaju građane Splita da ne izlaze kuća te slušaju upute vatrogasaca, a sada se obratio i gradonačelnik: Nema mjesta panici, ali svaka minuta je važna.

[VIDEO]: APOKALIPTIČNO STANJE, GORE ISTOČNI DIJELOVI SPLITA: Evakuiran trgovački centar, vatrogasci spašavaju stanove, pomažu im građani!

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara poziva građane da slijede upute vatrogasaca. Njegovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

UPOZORENJE SPLIĆANIMA: Uključite klime i ne izlazite, a ako baš morate napravite ovo

“Apeliram na građane da samostalno ne kreću na požarišta nego da se stave na raspolaganje Javnoj vatrogasnoj postaji ili policiji koja će ih uputiti u daljnje aktivnosti, ovisno o raspoloživoj opremi i njihovoj spremnosti.

S obzirom da gori odlagalište otpada Karepovac molim građane s područja cijeloga Splita da ozbiljno shvate situaciju i ne izlaze iz svojih domova ako nije nužno.

Zaštitite dišne puteve mokrim ručnicima i krpama, slušajte upute zdravstvenih radnika koje će biti emitirane putem medija i ozbiljno shvatite situaciju. Nema panike, ali odgovorno ponašanje svakog od nas je neophodno. Također ih pozivam da ne koriste vozila, pogotovo da izbjegavaju glavne gradske prometnice i one koje povezuju bolnice s opožarenim dijelovima grada kako bi vozila hitnih službi mogla neometano prolaziti. Svaka minuta je bitna.

Ukoliko bude potrebe za smještaj većeg broja evakuiranih osoba pripremit će se dvorane za smještaj u koordinaciji s Gradskim društvom Crvenog križa”, poručio je Opara, a u apelu se dodaje da će stožeri zaštite i spašavanja Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije uskoro će održati zajedničku sjednicu.

GDJE ĆE TI LJUDI SPAVATI?! Na Facebooku pokrenuta grupa za pomoć stradalima

Više od 200 kreveta spremno je u Spaladium areni za slučaj evakuacije. Djelatnici Crvenog križa pripremili su krevete u rekordno brzom roku.

Slobodna Dalmacija izdvojila je kratak popis mjera koje bi građani trebali slijediti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr