SUTRA I SLUŽBENO PREDSTAVLJANJE MINISTARA: / Plenković Vladu prvo predlaže tijelima HDZ-a

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
19.7.2020.
21:39
Goran Kovacic/PIXSELL
Play logo

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a će, među inim, donijeti i odluku o osnivanju Kluba zastupnika HDZ-a.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak će, na zajedničkoj sjednici članovima Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, predstaviti sastav nove vlade, nakon čega će je i javno predstaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je ranije najavio da će Vlada, umjesto 20 imati 16 ministarstava te će imati četiri potpredsjednika. Uz dosadašnje Davora Božinovića i Zdravka Marića novi potpredsjednici bit će Tomo Medved i Boris Milošević (SDSS).

Medved bi trebao i dalje ostati i ministar hrvatskih branitelja, kao i Davor Božinović koji će nastaviti obnašati funkciju ministra unutarnjih poslova. Ministarstvo financija i dalje bi trebao voditi Zdravko Marić, a Nikolina Brnjac bila bi na čelu Ministarstva turizma i sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a vodila bi Nataša Tramišak, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na čelu Ministarstva gospodarstva i održivoga razvoja, koje će uključitivati resore gospodarstva, energetike, klimatskih promjena i zaštite okoliša bio bi Tomislav Ćorić, a Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine vodit će Darko Horvat.

Novi ministar obrane trebao bi biti Mario Banožić, a Ivan Malenica vodio bi objedinjena ministarstva uprave i pravosuđa. Spojit će se i resori rada i mirovinskog sustava te socijalne politike, a na čelu tog ministarstva bio bi Josip Aladrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica Nina Obuljen Koržinek vodit će Ministarstvo kulture i medija, ministar vanjskih i europskih poslova bit će i dalje Gordan Grlić Radman, a Vili Beroš će i dalje biti ministar zdravstva.

Play logo

Marija Vučković ostat će ministrica je poljoprivrede, a Oleg Butković ministar mora, prometa i infrastrukture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće će, među inim, donijeti i odluku o osnivanju Kluba zastupnika HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo