PUNO ŽELJA, A MALO FOTELJA

SUKOB STARIH PARTNERA: HNS strahuje da će SDP tražiti oba mjesta potpredsjednika Sabora

Za petak je zakazana konstitturajuća sjednica novog saziva Hrvatskog sabora, a u četvrtak bi zastupnički klubovi SDP-a i HNS-a trebali razgovarati o dva mjesta potpredsjednika parlamenta koja pripadaju oporbi.

Novi list piše kako se, unatoč činjenici da će u ovom sazivu razlika u broju zastupnika SDP-a i HNS-a biti manja nego u prošlom, narodnjaci pribojavaju da će socijaldemokrati ovaj put tražiti za sebe obje potpredsjedničke dužnosti. Naime, u raspuštenom sazivu potpredsjednice Sabora bile su Milanka Opačić (SDP) i Vesna Pusić (HNS).

Ne znaju kome da se jave u SDP

“Ne znamo kome bismo se uopće javili u SDP-u u vezi s ovom temom, budući da se Zoran Milanović tamo faktično povukao s mjesta predsjednika stranke. A nekako nam se čini da bi SDP, koji je sada u procesu unutarstranačkih izbora, mogao zahtijevati dva potpredsjednika Sabora. Dovoljno je da jedan od kandidata za šefa njihove stranke to zatraži, ostali će se, da ne zaostanu za njim, složiti s njim, pa bi to postao i stav SDP-a”, kazao je Novom listu jedan dužnosnik HNS-a.

Ako se ipak dogovore o raspodjeli, HNS-ovi su kandidati za potpredsjednika Sabora Ivan Vrdoljak, Vesna Pusić i Milorad Batinić.

ZAVRŠEN SASTANAK PLENKOVIĆA I PETROVA: ‘Moramo formirati Vladu što prije, oporba je već najavila spektakl u Saboru’

Opačić je sigurna, u igri je i Grčić

Iako još suzdržani u javnim izjavama o tome, navodno mnogi u SDP-u drže da bi im trebala pripasti oba potpredsjednička mjesta. Gotovo je sigurno da će tu poziciju zadržati Milanka Opačić, a kao još jedno ime spominje se Branko Grčić.

“Ne mogu ništa o tome reći prije sjednice našeg Kluba zastupnika, na kojem ćemo o svemu raspravljati”, kazala je Opačić koja trenutačno figurira kao neformalna v.d. predsjednice SDP-a.

A danas bi se u Saboru trebali sastati glavni tajnici HDZ-a i SDP-a, Gordan Jandroković i Igor Dragovan te započeti razgovore o formiranju saborskih odbora.

SDP I HNS NEĆE PRAVITI PROBLEME: Podržat će šefa Sabora, a možda i neke zahtjeve Mosta

 

Povratak na Net.hr