ŽELI NATRAG NA POSAO

SUDAC IZ KAŠTELA VOZIO PIJAN I LJUDIMA NA SUDU PSOVAO MAJKU : ‘Idete li u crkvu, p***a vam materina’

Sudac Vodanović pred svojom sudnicom u Kaštelima četvorici muškaraca koji su uhićeni zbog remećenja javnog reda i mira rekao: ‘Govna, idete li u crkvu, p***a vam materina’

Prekrašjni sudac u Kaštel Sućurcu, 68-godišnji Dalibor Vodanović, poznat je po svom neprimjerenom i nedoličnom ponašanju. Osim što je automobil vozio u alkoholiziranom stanju, on je i vrijeđao stranke na svom sudu te im otvoreno psovao majku. Zbog svega toga prekršajni sudac Vodanović maknut je s radnog mjesta, a ovih dana mu je na splitskom Upravom sudu odbijena žalba sa zahtjevom da se vrati na posao.

Kako piše Slobodna Dalmacija, sudac je tužbenim zahtjevom tražio poništenje odluke Državnog sudbenog vijeća o njegovom privremenom udaljenju s dužnosti dok je stegovni postupak protiv njega u tijeku za već spomenutu pijanu vožnju i vrijeđanje stranki. Inače, riječ je o prvoj presudi u jednom od ukupno tri postupka koje je Vodanović pokrenio na Upravnom sudu u Splitu. Zašto? Jer se odluka o njegovom udaljenju periodično obnavlja od srpnja 2019. kada je za suca zatraženo pokretanje stegovnog postupka i razrješenje sudačke dužnosti.

IZVOR IZ MUP-A OTKRIO ZAŠTO SUDAC TURUDIĆ NIJE PRIJAVLJEN ZA BIJEG: ‘To se jednom tolerira, dvaput ne’

Pijan izazvao sudar i psovao strankama na sudu

Pokretanje stegovnog postupka protiv Vodanovića od DSV-a je početkom srpnja prošle godine zatražio predsjednik splitskog Općinskog prekršajnog suda kojem pripada i Stalna služba u Kaštelima. Prema pisanju Slobodne Dalmacije, u zahtjevu su navedena dva događaja koji bi sucu mogli donijeti razrješenje. Prvi događaj datira iz lipnja 2019. kada je Vodanović pred svojom sudnicom u Kaštelima četvorici muškaraca koji su uhićeni zbog remećenja javnog reda i mira rekao: “Govna, idete li u crkvu, p***a vam materina”. Sudčevo vrijeđanje čuli su jedan odvjetnik i dvojica policajaca koji su priveli muškarce. U zahtjevu stoji da je poslije toga Vodanović kazao jednom od privedenih muškaraca: “J**em ti mater”. Na to mu je muškarac odvratio istom psovkom uz primjedbu da mu je majka preminula prije tri dana i da mu sudac ne psuje mater.

Sutradan se odmah zbio i drugi događaj koji stoji u zapisniku. Dogodio se u 15:50 u Kaštel Sućurcu gdje je sudac Dalibor Vodanović vozio u alkoholiziranom stanju osobni automobil VW Polo te je ušao u raskrižje i tako oduzeo prednost vozilima koja su se kretala cestom s prednošću prolaza. Izazvao je sudar s drugim automobilom. Nakon nesreće Vodanović je morao otići na alkotestiranje prilikom kojeg mu je izmjereno 1,98 promila u krvi. Poslije puhanja u “dreger”, sudac policajcu nije htio dati na uvid svoju vozačku dozvolu.

Dalibor Vodanović negirao je da je psovao stranke u hodniku suda i u sudnici, ali i prekršajni nalog prometne policije protiv suca zbog prometne nesreće. Predsjednik splitskog Općinskog prekršajnog suda je saznanja o Vodanovićevom ponašanju dobio od Postaje prometne policije u Splitu. U svom zahtjevu je naveo da je sudac svojim ponašanjem nanio štetu ugledu suda kao i sudačkoj dužnosti čime je počinjeno stegovno djelo, piše Slobodna Dalmacija. Zbog toga je zatraženo razrješenje suca sudačke dužnosti. Sve Vodanovićeve žalbe su odbijene. Pravo žalbe na odluku splitskog suda sudac Dalibor Vodanović može iskoristiti na Visokom upravnom sudu.

ZEMLJA BRUJI O POLICIJSKOM ŠEFU KOJI JE ‘SAMO JEDNOM’ NAPASTOVAO MLAĐU KOLEGICU PA JE OSLOBOĐEN: Oglasio se i ustavni sudac, evo što kaže

Povratak na Net.hr