OPOZIV ŠEFA HDZ-a

ŠTO SPREMAJU KARAMARKO, VASO I BANDIĆ? ‘Ne sumnjam da će biti aktivnosti ispod stola…’

O mogućem ishodu glasovanja o (ne)povjerenju prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku oglasio se SDP-ov zastupnik Gordan Maras. On, kako je napisao na svom Facebook profilu, očekuje da će u iduća dva tjedna trajati prljava borba za glasove protiv zahtjeva SDP-a za opoziv Karamarka iz Vlade.

“Kada bi se danas glasovalo, po izjavama i stavovima o Karamarku, 83 zastupnice i zastupnika bi trebalo biti za njegov opoziv”, otkriva Maras i dodaje: “Vidjeti ćemo što naredna dva tjedna nose.”

Bit će aktivnosti ‘ispod stola’

Maras ne sumnja u aktivnosti “ispod stola” Karamarka, Milijana Brkića i Milana Bandića. “Da li će uspjeti svojim “metodama” okrenuti stanje ili će pobijediti moral i vjerodostojnost vidjet ćemo. Ukoliko uspiju, građani će izgubiti svaku vjeru u politiku. Ne smijemo im to dopustiti. Slijedeća dva tjedna će trajati bitka među ljudima, u Saboru, u medijima, za bolju Hrvatsku ili povratka na staro u “Sanaderovu” Hrvatsku”, komentira Maras uz obećanje da SDP svoje glasače neće iznevjeriti.


Tomislav Karamarko dobio je ovaj tjedan na telefonskoj sjednici Vlade podršku većine ministara, onih iz HDZ-a. Ministri iz Mosta izjasnili su se za njegov odlazak iz Vlade, a Božo Petrov ponovio je da bi Karamarko to trebao sam učiniti. Da Karamarko mora odstupiti smatra i potpredsjednik Sabora Robert Podolnjak (Most).

No, Karamarku, kako je i jučer izjavio na općem saboru HDZ-a to očito ne pada na pamet, jer se optužbe izrečene na svoj račun u aferi Konzultantica drži paušalnima. Smatra da je u pitanju sud partije, te ultimatum na koji ne pristaje.

Sve o opozivu Tomislava Karamarka pročitajte OVDJE

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr