POSAO U PRIŠTINI

ŠTO JE MILANOVIĆ RADIO NA KOSOVU? Fotografija jednog susreta potaknula spekulacije

Bivši hrvatski premijer Zoran Milanović boravio je prošlog tjedna u Prištini, gdje se zajedno s bivšim ministrom obrane Antom Kotromanovićem sastao s bivšim kosovskim premijerom Agimom Çekuom.

Nakon što ih je u jednom ugostiteljskom objektu snimio fotoreporter Gazette Express, u medijima su se pojavile spekulacije da je Milanović zainteresiran za konzultantsku poziciju i na Kosovu.

Kako se već neko vrijeme piše u hrvatskim medijima, Milanović je navodno zainteresiran za konzultantske poslove u Albaniji, Crnoj Gori, BiH i Kosovu.

ŽIVOT BEZ ZAŠTITE I OSOBNOG VOZAČA: Milanović kupio automobil i krenuo u ‘bitku’ s gradskim gužvama

Albanija ipak izglednija opcija?

Sve je počelo početkom mjeseca kada je bivši premijer, zajedno s bivšim ministrom regionalnog razvoja i EU fondova Brankom Grčićem, otputovao u glavni grad Albanije Tiranu kako bi vidio postoji li interes albanskih vlasti za savjete koje bi im on mogao dati.

MILANOVIĆA VIŠE NEĆEMO PUNO VIĐATI: Bivši premijer je u potrazi za poslom otišao čak do Tirane

Milanović i Grčić su albanskom premijeru i čelniku Socijalističke partije Albanije Ediju Rami ponudili svoje iskustvo oko ulaska u Uniju, ali i povlačenja novca iz fondova EU-a.

Prema informacijama Večernjeg, sklapanje ugovora s Albanijom mnogo je vjerojatnija kombinacija nego s Kosovom gdje je bivši premijer obavio uglavnom neformalne razgovore.

Povratak na Net.hr