Što je Austrijancima rekao Sanader?

Bivši premijer Ivo Sanader u salzburškom je zatvoru odgovarao na pitanja austrijskog državnog tužitelja, koji ga sumnjiči za pranje novca preko jedne tirolske banke. Njegov je odvjetnik rekao da je objašnjavao tokove novca.

Bivšeg predsjednika hrvatske Vlade Ivu Sanadera saslušali su u petak u pritvoru u Salzburgu predstavnici austrijskog državnog odvjetništva za borbu protiv korupcije, potvrđeno je Hini iz tog državnog odvjetništva.

Sanader je saslušan prije podne, potvrdio je toj agenciji glasnogovornik austrijskog državnog odvjetništva za borbu protiv korupcije Martin Ulrich. Što je bivši premijer kazao istražiteljima zasad nije poznato jer je saslušanje bilo zatvoreno za javnost.

Sanaderov austrijski odvjetnik Werner Suppan nakon završetka ispitivanja je izjavio da je zadovoljan Sanaderovim iskazom. Kako prenosi Dnevnik.hr, bivši je premijer objašnjavao tokove novca te je izrazio nadu da će nakon rečenog za njegovog klijenta sve to biti gotova stvar.

Pred istražitelje će, rekao je, sljedeći izaći predstavnici banke u Tirolu, koja je podignula prijavu protiv Sanadera, a po potrebi i druge osobe.

Sanader je 23. prosinca prvi put saslušan putem videoveze povodom sumnji u njegovu umiješanost u pranje novca. Tada je odlučno odbacio sumnje koje su se pojavile nakon što je jedna banka iz Tirola protiv njega podnijela prijavu zbog pranja novca te nakon što su se pojavile informacije da se na računima Sanadera i njegovih rođaka u Austriji nalazi iznos od 1,3 milijuna eura.

Podsjetimo, Sanader se u austrijskom pritvoru nalazi od 10. prosinca, a uhićen je na temelju tjeralice koju je za njim raspisala RH zbog sumnje u umiješanost u korupciju i zlouporabu položaja i ovlasti u slučaju nezakonitog poslovanja HEP-a s Diokijem.

cate-201011220231004

Vezani članci:

arti-201102030115006
arti-201102020423006

Povratak na Net.hr