STIŽE NAM OSVJEŽENJE I ZNATAN PAD TEMPERATURE: / 'Travanj kakav je iza nas događa se samo jednom u 1000 godina'

Još će vikend biti iznimno topao, s temperaturama iznad 25 stupnjeva, a od ponedjeljka stiže osvježenje, kada će temperature pasti za 5-7 stupnjeva.

11.5.2018.
9:15
PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Još od travnja vrijeme je u velikom dijelu zemlje pravo ljetno, no meteorolozi javljaju da ipak slijedi osvježenje i početak proljeća.

Kišan tjedan uz niže temperature

Meteorolog RTL-a Nikola Vikić Topić kaže da smo svjedočili rekordu. Naime, 33 dana za redom temperature su bile znatno iznad prosijeka za travanj i svibanj, a u travnju je srušeno čak sedam apsolutnih temperaturnih rekorda. Takva se ekstremna toplina u travnju dogodi jednom u 1000 godina. Ipak, nakon ljetnih temepratura posljednjih tjedana, slijede nešto hladniji dani. Još će vikend biti iznimno topao, s temperaturama iznad 25 stupnjeva, a od ponedjeljka stiže osvježenje, kada će temperature pasti za 5-7 stupnjeva. Na kopnu će se temperature kretati oko 20, a možda će biti i koji stupanj niže.

Ljeto toplo, ali ne ekstremno kao prošle godine

Bit će i kiše, a osvježenje će potrajati cijeli tjedan. Ponovno će zatopliti već idućeg vikenda. Slično će biti i na moru, no temperature će tamo i dalje biti iznad 20 stupnjeva, nešto više nego u unutrašnjosti zemlje. I tamo će ponovno zatopliti idućeg vikenda. Kada je riječ o prognozama za ljeto, RTL-ov meteorolog kaže da će i ljeto biti vruće, no vjerojatno ne onako kao prošle godine. Sve je izglednije da će ljeto biti toplije nego uobičajeno, ali vjerojatno će biti i sušnije nego inače. Ipak, neće biti tako ekstremno kao prošle godine, zaključuje Vikić Topić.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali