BOCNUO BEROŠA

ŠPRAJC ‘ZAKUCAO’: ‘Evo kako je epidemija proširila komunizam u HDZ-u’

‘Tako je majstore, treba i državnu pekaru napraviti i državnu mesnicu i državnu mljekaru i državne traperice da imamo, pa će biti svega k’o nekada, a Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska!’

Voditelj RTL Direkta Zoran Šprajc večeras je ponovno u svom stilu komentirao aktualnu situaciju u državi, a danas je tema bila dug veledrogerijama.

Komentar prenosimo u cijelosti s portala Vijesti.hr.

“Vidjeli smo večeras u emisiji kako je komunistička Kina suzbila epidemiju, a sad evo kako je epidemija proširila komunizam u HDZ-u.

Naime, kako je poznato veledrogerije su prestale isporučivati lijekove jer im država te lijekove ne plaća više od godinu dana pa ih ni one ne mogu platiti svojim dobavljačima tj. proizvođačima lijekova.

E, ali naš ministar zdravstva sjetio se kako će tome doskočiti. Na Saborskom odboru za zdravstvo Vili Beroš je izjavio kako se razmatra osnivanje državne veledrogerije.

Naime, ako država bude imala svoju veledrogeriju onda joj neće morati plaćati dugove, a lijekovi će dolaziti sami od sebe. Tu je logiku svojedobno njegovao i Savez komunista Hrvatske pa ne čudi da se ponavlja u Savezu komunista HDZ-a.

Beroševu ekonomsku misao pred novinarima je dodatno razradio i HDZ-ov zastupnik Ivan Čelić, što znači da je u toj stranci epidemija ozbiljno uzela maha.

“Mislim da nije korektno što se tiče veledrogerija… oni obračunavaju zatezne kamate koje su u desecima milijuna kuna i u vremenu epidemije Covida, bez obzira na njihove obaveze, mislim da to nije korektno. Ono o čemu bi trebalo razgovarati je osnivanje veledrogerije koja bi bila u vlasništvu RH i preko koje bi bolnice nabavljale lijekove”, kazao je Čelić.

Tako je majstore, treba i državnu pekaru napraviti i državnu mesnicu i državnu mljekaru i državne traperice da imamo, pa će biti svega k’o nekada, a Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska!

S tom prognozom završavamo večerašnju emisiju pa se vidimo opet sutra u 22.15.

Povratak na Net.hr