DRAMA NA ISTOKU I U RIJECI

SNIJEG I EKSTREMNO OBILNA KIŠA POGODILI ISTRU: Vozače zapanjio ‘vodopad’ koji im se slijevao uz cestu

Obilna kiša natopila je još jučer istok Istre i riječko područje, piše Istramet. Palo je toliko da su se stvorili i dosad ondje neviđeni “vodopadi”.

U posljednja 24 sata meteorološka postaja u Cerniku (Grobnik) zabilježila je čak 103 mm kiše, a ta oborina natopila je i Labinštinu gdje je zabilježeno između 55 mm u starom gradu (Fortica) i 93 mm u Brseču.

Velike količine kiše u kratkom vremenskom roku uzrokovale su buđenje bujičnih potoka, a najveći vodopad koji je više sati mamio poglede vozača nastao je uz cestu koja vodi od Labina do Rapca.
Nabujala je i Pazinčica, a prema mjerenju Hrvatskih voda vodostaj potoka na mostu Rijavac u petak navečer bio je dostigao 185 cm.

Najviše kiše na Pazinštini zabilježila je postaja u Lindaru, čak 75 mm. Zatim slijedi Stancija Pataj (57 mm), Kolodvorska ulica (56 mm), a spomenimo i Ivole (51 mm). Prema zapadu kiše je bilo u značajno manjim količinama

Na vrhu Učke ima 20 centimetara snijega, ali se snježna granica zadržava razmjerno visoko (iznad 900 m.n.v.). Na Platku je snijega palo u obilnijim količinama, a ima ga više od 30 cm! Snijeg se postupno spušta i u niže predjele, a u nastavku noći s daljnjih zahlađenjem bit će ga i na dijelu Ćićarije.

Povratak na Net.hr