Sklonite Hloverku s ekrana!

15.12.2011.
18:53

"S obzirom na učestale optužbe o korupciji na račun djelatnice HTV-a Hloverke Novak Srzić i s obzirom na njezin kontinuirano negativan imidž u javnosti, molimo vas da razmislite o mjeri kojom bi neko vrijeme gđa. Novak Srzić bila raspodijeljena na druge radne zadatke unutar kuće, a ti radni zadaci ne bi uključivali pojavljivanje na ekranu", poruka je to koju su glavnom uredniku HTV-a, te vršitelju dužnosti glavnog urednika Infomrativnog programa uputili članovi HTV-ovog Ogranka Hrvatskog novinarskog društva.

Pojašnjavaju kako se za Novak Srzić povlače optužbe da je bila u sukobu interesa tajno radeći za druge televizije. Potvrđuje to, smatraju u Ogranku HND-a, i iskaz Vladimira Šelebaja Salliera koji je, prema njihovom mišljenu, iznio samo ono na što su nevladine udruge upozoravale godinama.

Radi na temama o korupciji, a USKOK HTV-ovce ispituje o njenim mogućim radnjama

"Mislimo kako bi za HTV bilo produktivno da osoba takvog negativnog ugleda u javnosti barem na neko vrijeme bude raspodijeljena na druge radne zadatke unutar kuće što ne uključuje vođenje emisije Otvoreno, niti moderiranje bilo kakvih javnih rasprava s temama koje se tiču korupcije, kriminala i sukoba interesa", poručuju u novinari u pismu upućenom Bruni Kovačeviću i Draženu Miočiću.

Dodali su kako je paradoksalno da Novak Srzić vodi takve emisije "dok USKOK i DORH ispituju djelatnike HTV-a o njezinim mogućim kriminalnim radnjama".

"Ovime ne prejudiciramo odgovornost same Hloverke Novak Srzić već molimo nadležne urednike HTV-a da naša kuća dodatno ne srozava svoj ugled te za voditelje najistaknutijih emisija postavlja novinare koji ni na koji način nisu u javnosti percipirani kao sudionici korupcionaških afera", zaključuju u Ogranku HND-a na HTV-u.

Možda će te zanimati

TARAPANA /

Sudac se šokirao kad je vidio zadnji udarac raspojasanog Hrgovića: 'Aaaaa... To je to stari, dosta je, dosta'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali