Play ponuda

GOTOVO JE, IDE SE U ŠTRAJK! / Sindikati odbili ponudu Vlade, diljem zemlje najavljene prosvjedne aktivnosti: 'Ostajemo pri svojim zahtjevima'

Image
Foto: Ilustracija / Goran Stanzl/PIXSELL

Sindikati su naveli kako su započeli s pripremama prosvjednih aktivnosti, a navode da će 8. studenog 2022. diljem zemlje biti će organizirani prosvjedi pred ustanovama u svim sustavima javnih službi, a za 15. studenoga 2022. planirano je održavanje velikog zajedničkog prosvjeda sindikata javnih službi u Zagrebu

25.10.2022.
14:03
Ilustracija / Goran Stanzl/PIXSELL
Play ponuda

Pregovori iozmeđu Siundikata i Vlade su propali, a Sindikati javnih službi priopćili su kako je svih 11 sindikata javnih službi koji sudjeluju u pregovorima za osnovicu plaće u javnim službama odbilo ponudu Vlade Republike Hrvatske s 4. sastanka pregovaračkih odbora koji je održan 18. listopada 2022.

U priopćenju navode da sindikati javnih službi ostaju pri svojim zahtjevima koji za cilj imaju očuvanje cijene rada i kupovne moći zaposlenih u javnim službama u ovoj i idućoj godini.

Zna se i datum prosvjeda

Sindikati su nadalje naveli kako su započeli s pripremama prosvjednih aktivnosti, a navode da će 8. studenog 2022. diljem zemlje biti će organizirani prosvjedi pred ustanovama u svim sustavima javnih službi, a za 15. studenoga 2022. planirano je održavanje velikog zajedničkog prosvjeda sindikata javnih službi u Zagrebu.

"Sindikati očekuju da Vlada RH na idućem sastanku pregovaračkih odbora konačno izađe s primjerenom ponudom za povećanje osnovice za plaće jer će jedino pod tim uvjetom biti moguće zaustaviti planirane aktivnosti", stoji u priopćenju.

Play ponuda
Play ponuda