ZAVRŠIO SASTANAK SINDIKATA I VLADE: / Ministrica izašla iz Banskih dvora, nije željela razgovarati s novinarima

Nakon što su danas objavili rezultate izjašnjavanja o ponudi Vlade, koja je velikom većinom odbijena, sindikati su pozvani na nastavak pregovora u Banske dvore

29.11.2019.
16:26
Pixsell

Sastanak sindikata u obrazovanju i Vlade počeo je u 16 sati. Prije ulaska u zgradu Vlade Željko Stipić iz sindikata Preporod rekao je kako očekuje da ih zovu da čuju rezultate izjašnjavanja.

"Moje neko očekivanje da nas zovu ponajprije da čuju od nas rezultate izjašnjavanja, zbog toga nas nisu trebali zvati, a drugo je da žele svoju ponudu proširiti, promijeniti, već nešto s njom uraditi", rekao je uoči sastanka Željko Stipić.

TIJEK DOGAĐAJA

19:10 Sindikati su se obratili novinarima: "Mi smo danas predsjedniku Vlade prenijeli rezultate izjašnjavanja, prenijeli smo poruke zaposlenih u sustavu odgoja i obrazovanja, odluke tijela sindikata vezano uz rješavanje problema i način na koji možemo riješiti ovaj problem. Razgovarali smo i o nematrerijalnim pravima.

Najvažnije je bilo pitanje rješavanje koeficijenta složenosti poslova u sustavu odgoja i obrazovanja. Mi smo puno razgovarali, bilo je puno puta izrečena riječ koeficijent, završili smo razgovor na način da Vlada sad jasno zna naše stavove i da ćemo od Vlade dobiti odgovor", rekao je Mihalinec.

"Vlada je na potezu, mi smo obavijestili premijera da smo na dispoziciji preko cijelog vikenda. Najkasnije kad nas Vlada može pozvati i da je našla rješenje koje će biti prihvatljivo sindikatima, tad mi možemo u jednom slučaju prekinuti štrajk. Ja sam siguran da Vlada razumije situaciju, situacija sigurno nije laka nikome, ali zaposleni su spremni boriti se za svoje zahtjeve, rekao je Mihalinec, dodavši da će se sva druga pitanja oko koeficijenata i ponude sindikatima morati uputiti Vladi i predsjedniku Vlade.

Štrajk ide dalje, rekla je Sanja Šprem.

"Tri sata smo razgovarali o koeficijentima. Štrajk ide dalje, rekla je Sanja Šprem", dodavši da riječi o zabrani štrajka nije bilo.

18:57 Sastanak u Vladi je završio, trajao je gotovo tri sata. Ministrica Divjak nije željela novinarima odgovoriti što je bilo na sastanku, rekla je da će to učiniti netko drugi, javlja N1.

18:48 Nakon što je sastanak trajao više od dva sata, a da s njega nisu iscurile ama baš nikakve informacije, novinarka N1 doznaje kako su pregovori u Vladi zapeli te da ne idu u pravom smjeru. Rješenje se još ne nazire.

Pitanje nemoći premijera

Na pitanje što ako Vlada odluči zabraniti štrajk, Stipić je rekao da će se tada postaviti pitanje zašto to nisu učinili peti dan, a ne 35. dan štrajka. "Postavit će se pitanje nemoći premijera, sve ono što nas je vodilo k tome da ne možemo drugačije nego tako riješiti ovaj spor", rekao je Stipić, prenosi N1.

Stigla je i predsjednica Sindikata učitelja Sanja Šprem, kao i predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Branimir Mihalinec. Mihalinec je rekao da će Plenkoviću i Vladi predstaviti odgovor učitelja i nastavnika o posljednjoj ponudi Vlade.

"Ovisno o odluci premijera, učenici će se vratiti u škole", izjavio je Mihalinec.

Na pitanje što će sindikati učiniti dođe li do zabrane štrajka, Mihalinec je odgovorio: "Štrajk ide dalje, a ukoliko dođe do zabrane štrajka, sigurno ćemo postupiti po sudskoj odluci", rekao je.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali