'Milanović je kao Alisa u zemlji čudesa'

13.11.2013.
15:13
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iz HURS-a naglašavaju kako je nezaposlenost među mladima po metodologiji Međunarodne organizacije rada, na europskoj razini 24,6%, a u Hrvatskoj 52,8% (veću nezaposlenost mladih od Hrvatske u EU imaju samo Grčka i Španjolska).

''O ozbiljnosti pristupa našeg premijera temi nezaposlenosti mladih svjedoče njegove izjave hrvatskim medijima kojima dovodi u pitanje službene statistike, ističući kako je nezaposlenost u Hrvatskoj visoka, ali nije tolika (52,8%). I dok drugi rade na rješavanju problema naš premijer za početak problem negira, odnosno umanjuje. Svaki problem se može relativizirati, ali time on ne postaje manji, a niti lakše rješiv.

Žive u nekoj drugoj realnosti

Ignorantskim odnosom prema problemu nezaposlenosti mladih šalje im se jasna poruka da su teret i da su nepotrebni, što ih upućuje da egzistenciju i normalan život traže van Hrvatske.

Hrvatska Vlada ne želi, unatoč brojnim upozorenjima, promjeniti smjer politike koja ne donosi pozitivne rezultate, već tvrdoglavo, a često i ignorantski nastavlja s obećanjima kojima sve manje građana vjeruje. Zato se Premijer i Vlada sve češće čude kako građani, ali i EU ne razumiju njihove ideje, kao da žive u nekoj dugoj realnosti'', stoji u priopćenju HURS-a te se zaključuje da se Milanović ponaša kao 'Alisa u zemlji čudesa'.

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali