PROSVJED ISPRED MZOS-a

SINDIKAT UČITELJA IZVIŽDAO MINISTRICU DIVJAK: Žele veće plaće zajamčene kolektivnim ugovorom

Resorna ministrica Blaženka Divjak pojavila se ispred Ministarstva kako bi čula zahtjeve učitelja.

Sindikat hrvatskih učitelja danas je organizirao prosvjed ispred zgrade Ministarstva. Zahtijevaju sklapanje kolektivnog ugovora, a ne, kako su rekli, jednostrane odluke Vlade.

Predsjednica sindikata Sanja Šprem kazala je kako traže nastavak kvalitetnih pregovora.

‘Vlada će donijeti odluku o primjeni materijalnih prava, ali kolektivni ugovor nisu samo materijalna prava. Tražimo nastavak kvalitetnih pregovora, ugovaranje boljih materijalnih prava s obzirom na rast BDP-a i veću zaštitu zaposlenika u sustavu osnovnih škola – što se isključivo može kolektivnim ugovorom’, izjavila je Šprem, prenosi N1.

Pregovori su u tijeku

Resorna ministrica Blaženka Divjak pojavila se ispred Ministarstva kako bi čula zahtjeve učitelja. Potvrdila je kako su pregovori o kolektivnom ugovoru za sve učitelje i nastavnike u tijeku te kako se završetak procesa očekuje kroz dva do tri tjedna. Naglasila je i kako je na današnjoj sjednici Vlade donesena odluka o produljenju materijalnih prava za sve učitelja osnovnih i srednjih škola.

Učitelji tvrde: Ne živimo od lijepih riječi

‘Do sada je održano 10 sastanaka i osam radnih skupina. Ne vidim da je ovdje monolog, već dijalog’, kazala je Divjak te okupljene pozvala da uđu u zgradu Ministarstva te popričaju, na što su je prosvjednici izviždali.

‘Mi ne živimo od lijepih riječi, već od djela, želimo kolektivni ugovor. Kolektivni ugovor nisu samo materijalna prava, već sva naša prava’, odgovorili su joj.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr