Play ponuda

ŠEF POLICIJE NAJAVIO: / 'Još jače ćemo se boriti protiv korupcije i organiziranog kriminala'

Image

S policijom BiH želimo poboljšati suradnju zato putujem u Sarajevo, najavio je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić danas uoči službenog posjeta Bosni i Hercegovini.

1.2.2017.
13:41
Play ponuda

Na novinarski upit ima li njegov sastanak s Draganom Mektićem veze i sa sigurnosnim procjenama koje ističu moguće ugroze od rastućeg radikalnog islamizma u BiH, Orepić nije precizno odgovorio. Naglasio je tek da se želi pojačati suradnja s tamošnjim policijom, te do iduće turističke sezone smanjiti gužve na granicama.

'Sustavne provjere se provode', dodao je Orepić koji je danas predstavio i godišnje izvješće o stanju sigurnosti u 2016. Većina pokazatelja je pozitivna, no ravnatelj policije Marko Srdarević naglašava da želi osnažiti borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, te mogućeg terorizma.

Orepić očekuje da će tome doprinijeti reorganizacija policije koju očekuje već ove godine. Ipak, strateški cilj Hrvatske je ulazak Schengenski sustav.

'Želimo da građani budu svjesni da nam je stalo do njihovih problema. Na to moramo senzibilizirati policijske službenike, koji zato moraju biti motivirani', zaključio je Srdarević.

Play ponuda
Play ponuda