Mirando Mrsić

SDP NAPOKON PROGOVORIO: ‘U Splitu danas nije bilo čistki, to je samo priprema za izbore’

“O nikakvim se čistkama u Splitu ne radi. Stranka odnosno predsjedništvo stranke mora stvoriti preduvjete da izbori budu uspješni. To znači da SDP mora imati svog gradonačelnika tj. svoje Vijeće”, izjavio je za N1 Mirando Mrsić.

Rekao je kako SDP ne provodi nikakve čistke, nego samo stvara preduvjete za što uspješnije nastupanje na predstojećim izborima. Nije htio navesti ime potencijalnog SDP-ovog kandidata za budućeg splitskog gradonačelnika.

SPLITSKI SDP UZ KOMADINU: S “ekstremnim” Milanovićem više ne komunicira

“Pred nama je godinu dana do lokalnih izbora. U to vrijeme stranka će biti konsolidirana”, objašnjava Mrsić. Komentirao je i uvjete koje je HDZ postavio Mostu. ”

Splitski gradonačelnik i premijer Tihomir Orešković
Splitski gradonačelnik i premijer Tihomir OreškovićFoto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatska nema vladu

“Ovo što se događa je sramota i neodgovornost prema građanima. Prvi put od osamostaljenja  Hrvatska nema vladu. Čak je i u ratnim godinama postojala. Cijelo društvo pati i ne znamo što će se događati, a cilj nam je stabilnost. Obzirom da Vlade nema, ne znamo što će biti u budućnosti i što nas čeka”, objašnjava.

RASPAD NA JUGU: Milanović raspustio splitski SDP, 500-tinjak ljudi izlazi iz stranke!

Mrsić smatra da je SDP u protekle četiri godine pokazao da se može pokrenuti gospodarstvo, a da se ne diraju socijalni temelji. Njegova će stranka razgovarati sa svima koji prihvaćaju te uvjete, da Hrvatska bude socijalna država.

Nije bilo kontakata s Mostom

“Razgovarat ćemo sa svima koji imaju iste ciljeve. Nikakvih kontakata nije bilo od strane Mosta, ali smatram da svim političarima u Saboru jedina stvar na koju moraju misliti je odgovornost prema građanima. Ne funkcioniraju Vlada i Sabor, nema kvoruma i vrlo brzo će ono što smo mi pokrenuli početi jenjavati. Želimo da Hrvatska ima Vladu na čelu sa SDP-om”, završava Mrsić.

Povratak na Net.hr