SANADER TEŠKO BOLESTAN: / Ponovno odgođeno suđenje, bivši premijer mora na operaciju

S nastavka suđenja za aferu Fimi media, tešku 70 milijuna kuna, danas je izostao Ivo Sanader. U pitanju su optužbe za izvlačenje novca preko Fimi medije iz javnih tvrtki za crne fondove HDZ-a.

12.9.2016.
9:57
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković izjavila je da je bivši premijer teško bolestan i početkom listopada ima zakazanu operaciju. "Zato molimo da se suđenje na neko vrijeme odgodi", dodala je i predala u sudski spis medicinsku dokumentaciju.

Danas su trebali svjedočiti Darko Milinović i Damir Polančec.

Odgođeno je tako ponovno rasplitanje 70 milijuna kuna teških optužbi za izvlačenju novca iz javnih tvrtki čime su navodno financirani izbori 2003., 2005. i 2007. godine, a dio novca, točnije dva milijuna eura, Sanader je, sumnja se, zadržao za sebe.

Županijski sud u Zagrebu već je 6. rujna odgodio nastavak procesa jer su se odvjetnici HDZ-a ispričali bolešću, a zbog zdravstvenih tegoba izostao je i svjedok Branko Bačić, bivši glavni tajnik HDZ-a.

Afera Fimi media krenula je iznova nakon što je Vrhovni sud RH poništio prvu, osuđujuću presudu. U međuvremenu se promijenilo i sudsko vijeće, a i Branka Pavošević, optužena bivša blagajnica stranke, promijenila je odvjetnika. Suđenje se nastavlja 18. listopada.

Sve o ovoj aferi možete pročitati OVDJE.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali