Rusima dali koncesiju za ‘svingerski raj’? To je novinarska patka!

Iako su brojni mediji prenijeli vijest da na divljoj plaži i neuređenoj borovoj šumi između brda Monsena na Rtu Punta Križa, kod Rovinja, nastaje beach club koji će se prostirati na pet tisuća četvornih metara, ta informacija nije istinita.

Riječ je o plaži o kojoj se gotovo pred svaku turističku sezonu piše kao o ‘svingerskom raju’ kod Rovinja i ‘idealnom mjestu za nesputani seks pod vedrim nebom’, a ovaj put je objavljena informacija da je koncesiju na tom području dobio ruski FineLine. Rusi su svoj budući navodni beach club izreklamirali kao ‘jedinstvenu kombinaciju ugodne plaže za odrasle i noćnog kluba’ s ‘ukusnom dnevnom animacijom i uzbudljivim večernjim i noćnim predstavama’.

No, u Gradu Rovinju kažu da je riječ o novoj novinarskoj patki o Punti Križa, koja nije dana u koncesiju. Gradonačelnik Giovanni Sponza je preko glasnogovornice Marije Črnac Rocco poručio da je riječ o traču, koji ne zaslužuje komentare. Da bi se nekome dodijelila koncesija na određenoj plaži Grad mora raspisati natječaj, o čijem ishodu odlučuje Gradsko vijeće, dok konačnu odluku donosi Istarska županija u čijoj su nadležnosti koncesije na pomorskom dobru, pojasnili su za Glas Istre.

Štoviše, zamjenik gradonačelnika William Uljanić je otkrio kako je Grad Rovinj već pokrenuo inicijativu uređenja Punte Križa, koja bi trebala dobiti izgled zaštićene i najbolje posjećene šume Zlatni rt, čime bi izgubio atribut ‘seksi plaže’. Za to se područje izrađuje idejni projekt hortikulturnog uređenja, kao podloga za donošenje detaljnog urbanističkog plana.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr