Rupu na cesti proglasili spomenikom kulture!?

U osiguravajućem društvu tvrde kako se u dijelu Ulice Milutina Barača ‘radi o djelu ceste koji je pokriven granitnim kockama a koji dio je pod zaštitom kao spomenik kulture’ (!?)

Nakon što je 15. travnja Gianfranco Miksa naletio na rupu u ulici Milutina Barača u Rijeci i pri tom probušio gumu, nije ni slutio da će se umjesto rutinske naplate štete od odgovorne osobe, mjesecima morati probijati bespućima hrvatske birokracije, piše Rijeka danas.

U sličnim je slučajevima odgovorna pravna osoba koja održava javne ceste na određenom području. Ovdje su to Ceste Rijeka d.o.o. koje su zbog takvih slučajeva i osigurane u osiguravajućem društvu Croatia osiguranje. Miksa je zbog toga odmah nazvao policiju koja je odmah došla na mjesto nesreće.

Odgovor osiguravajućeg društva

Međutim, umjesto naknade štete koja mu je prouzročena, Miksa je nakon dva mjeseca dobio odgovor iz osiguravajućeg društva iz kojeg proizlazi da unatoč činjenici što Ceste Rijeka održavaju javne ceste na prodručju PGŽ i nerazvrstane ceste na području grada Rijeke, nisu pravno legitimirani za rješavanje njegovog zahtjeva. Tvrde kako se u dijelu Ulice Milutina Barača ‘radi se o djelu ceste koji je pokriven granitnim kockama a koji dio je pod zaštitom kao spomenik kulture’ (!?)

U poduzeću Ceste Rijeka tvrde da zbog toga ne smiju poduzimati nikakve radnje na sanaciji predmetnog dijela kolnika, a nisu dobili ni bilo kakav nalog od investitora s kojima imaju zaključen ugovor!
http://www.rijekadanas.com/rupu-na-cesti-proglasili-spomenikom-kulture/

Povratak na Net.hr