Reisman i Štulhofer susrest će se u Westinu, a onda – Dalmacija!

Nakon što je sučeljavanje kontroverzne Judith Reisman i koautora kurikuluma zdravstvenog odgoja Aleksandra Štulhofera otkazano na Filozofskom fakultetu zbog prevelikog interesa javnosti (!

31.1.2013.
9:43

Judith Reisman nastavlja "turneju" po Hrvatskoj, a idući tjedan rezerviran je za Dalmaciju, obznanilo je udruženje Zagreb Pride na Facebooku.

"Ako ste se pitali tko je doveo i lažno predstavio ovu pseudoznanstvenicu kao neki 'autoritet', evo par detalja: jedna od inkarnacija GROZD/Vigilare/Ja sam bio embrij i slične ekipe je zapravo Centar za obnovu kulture, koji službeno stoji iza ove turneje i koju čini savez ultraklerikalne dijasporske organizacije iz SAD-a i dvije nama dobro znane figure Ivo Banac i prof. Dubravka Hrabar. Voditelj tog Centra je, inače, predsjednikov savjetnik za vjerska pitanja", navode oni.

Ovo je tek uvertira

Nazivaju ovu akciju "uvertirom uoči njihove nove ofenzive uoči Zakona o životnom partnerstvu".

Prema informacijama kojima raspolažu, javna rasprava, odnosno susret Aleksandra Štulhofera i Judith Reisman održat će se vjerojatno u četvrtak, u hotelu Westin, nakon javnog "predavanja" dotične koje je predviđeno za 19 sati.

"Na poziv još uvijek postojećeg HDZ-a, u Hrvatskom saboru u 11 sati Reisman će održati Javno saslušanje u Hrvatskom saboru (Dvorana Ivana Mažuranića) pod naslovom Iskustvo spolnog odgoja u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu", navode u opisu fotografije koju su objavili s tribine u srijedu.

Gužva na FFZG-u

Na slici se vidi HSS-ovka Marijana Petir, koja je svojevremeno izabrana za homofoba godine, a danas je u saborskom Odboru za ljudska prava. Komentirali su to riječima: "Pogodite koja je bivša saborska zastupnica sjedila među ekipom Grozda u prvim redovima na FFZG-u."

Podsjetimo, Reisman ima prilično gust raspored susreta u Zagrebu. Gostovala je dosad na tri fakulteta – Fakultetu političkih znanosti, gdje se sukobila sa studentima i dekanom Nenadom Zakošekom, zatim na Medicinskom, gdje je primljena kao uvažena znanstvenica, uz negodovanje manjine, te na Filozofskom fakultetu, gdje se trebala susresti sa Štulhoferom, ali se pojavilo bar tri puta više ljudi nego što može primiti najveća dvorana FFZG-a pa je sučeljavanje otkazano.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali