POZNAT RAZLOG OSTAVKE / Zašto je otišla ravnateljica USKOK-a: Zataškavanje nesreće, ogromna šteta i jedan anonimni mail...

thumbnail

Riječ o zataškavanju prometne nesreće koju je vozač ravnateljice USKOK-a skrivio još u ožujku prošle godine, a o čemu je glavna državna odvjetnica saznala tek prije desetak dana

18.4.2023.
19:26
Play logo

Kako se neslužbeno doznaje, ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić u utorak poslijepodne iznenada je podnijela ostavku iz osobnih razloga, konketno zbog prešućenog ncidenta svoga službenog vozača koji je izazvao sudar službenim automobilom koristeći ga u privatne svrhe, izvan radnog vremena.

O tome piše Jutarnji list navodeći da je riječ o zataškavanju prometne nesreće koju je vozač ravnateljice USKOK-a skrivio još u ožujku prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SUDAR PRESUDIO RAVNATELJICI /

Šefica USKOK-a podnijela ostavku: Otkriveno zašto je Vanja Marušić naprasno napustila funkciju!

Image
SUDAR PRESUDIO RAVNATELJICI /

Šefica USKOK-a podnijela ostavku: Otkriveno zašto je Vanja Marušić naprasno napustila funkciju!

Hrvoj-Šipek dobila anonimnu dojavu

On je službenim automobilom oduzeo prednost drugom vozilu, dogodio se sudar, a šteta na službenom vozilu USKOK-a bila je čak 100.000 kuna. Navodno je trebalo čak pet mjeseci da se šteta na vozilu sanira. O svemu tome do prije deset dana glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek nije imala pojma, piše Jutarnji list.

Prema izvorima iz DORH-a, Hrvoj Šipek je tada dobila anonimnu prijavu o incidentu, odnosno o sudaru kojeg je skrivio vozač službenog vozila USKOK-a, a koji se nakon toga 'izvukao'. Hrvoj-Šipek navodno je najprije provjerila navode iz anonimne prijave, a potom prošloga petka zatražila objašnjenje od Marušić. Izvor iz DORH-a kaže da je bila zgranuta time što joj je Marušić to zatajila te joj je ponudla mogućnost da sama podnese ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao policiji koga inače vozi pa se izvukao

U ponedjeljak je, kako se dozanje, Marušić obavijestila glavnu državnu odvjetnicu da se povlači s dužnosti, a ova je potom obavijestila ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenicu koji treba dati suglasnost za razrješenje. Izvor Jutarnjeg lista iz DORH-a tvrdi da je policija, utvrdivši na mjestu nesreće kako je vozač službenog automobila USKOK-a oduzeo prednost i skrivio nesreću, zatražila novčanu kaznu i oduzimanje vozačke dozvole. Ovaj se, međutim, pozvao na to da je službeni vozač i pratitelj ravnateljice USKOK-a pa se stoga izvukao od odgovornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to još je spornije ako se zna - kako tvrdi izbor iz DORH-a - da je supruga vozača zamjenica jednog općinskog državnog odvjetnika.

Play logo

Neslužbeno se doznaje da će glavna državna odvjetnica za v.d. ravnateljicu USKOK-a imenovati zamjenicu glavne državne odvjetnice Željku Mostečak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo