RAVNATELJ ZAGREBAČKE ŠKOLE S RASPELOM U HODNIKU: / 'Raspelo ne bi trebalo smetati onome tko drži do vjere ma kako se ona zvala'

Image
Foto: izvor: Europska civilna inicijativa Zagreb

Europska civilna inicijativa upozorava da isticanje raspela u osnovnoj školi koja je javna, a ne privatna obrazovna ustanova, predstavlja eklatantan primjer kršenja Ustava RH, odnosno članka 41.

13.6.2019.
22:53
izvor: Europska civilna inicijativa Zagreb
Play logo

U hodniku osnovne škole Dugave u Zagrebu na zidu je izvješeno raspelo, a voditelj Europske civilne inicijative Zagreb Ivan Zidarević najavio je da će se zbog toga obratiti Pravobraniteljici za djecu i Prosvjetnoj inspekciji Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Europska civilna inicijativa upozorava da isticanje raspela u osnovnoj školi koja je javna, a ne privatna obrazovna ustanova, predstavlja eklatantan primjer kršenja Ustava RH, odnosno članka 41. Ustava koji govori o sekularnosti države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Raspelo ne bi trebalo smetati onome tko drži do vjere'

A na prigovor Europske civilne inicijative, odgovorio je ravnatelj OŠ Dugave Tomislav Cvitanović. On, nasuprot Ustavu, isticanje raspela objašnjava time da je Hrvatska "katolička država".

Play logo

"Poštovani gospodine Zidarević, samo da vas podsjetim da je naša Republika Hrvatska katolička država koja neizmjerno cijeni kršćanstvo i vjeru u Boga. U našoj školi preko 92 posto djece je uključeno u katolički vjeronauk, ne umanjujući one koji su druge vjeroispovijesti. Raspelo Isusa Krista u našoj školi ne bi trebalo smetati onome tko drži do vjere ma kako se ona zvala. Za dodatna objašnjenja i razgovore navratite u našu školu", napisao je ravnatelj OŠ Dugave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo