OGORČENI HDZ-ovci

RASKOL U HDZ-U ZBOG POVRATNIKA: ‘Otišli su kad je bilo teško, a sad se vraćaju na velika vrata’

Zbog pojedinih odluka u domeni kadroviranja u hrvatskoj Vladi Andrej Plenković sada prima kritike, a u HDZ-u se navodno budi prava mala pobuna.

‘Žao nam je što Zdravko Marić nije potpredsjednik Vlade i što je na to mjesto u posljednji trenutak uskočila Martina Dalić. Nije to korektno’, reklo je nekoliko istaknutih članova HDZ-a za Jutarnji, nezadovoljni što su povratnici Martina Dalić i Milan Kujundžić dobili mjesta u Vladi – odnosno fotelje ministarstva gospodarstva i zdravstva.

‘Otišli su kad je u stranci bilo teško, da bi se sada vratili na velika vrata. I nama drugima je bilo teško pa nismo odlazili. Trebali su ostati i boriti se’, rekao je jedan HDZ-ovac te dodao kako je čuo da je bivša ministrica financija poslala zahtjev za ponovno članstvo u HDZ-u, koji je napustila u rujnu prije dvije godine zbog neslaganja s tadašnjim šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom i njegovom politikom.

HDZ-ovci je tada nisu korektno ispratili. Pojedinci su isticali kako ne razumiju motive njezina odlaska, dok su bivši politički tajnik Tomislav Čuljak i šef HDZ-a Zagreba Andrija Mikulić organizirali konferenciju za novinare na kojoj su naveli kako njezin odlazak nije slučajnost, nego je to Dalić svjesno učinila kako bi oštetila HDZ i Kolindu Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima.

BUDUĆA MINISTRICA GOSPODARSTVA NAJAVILA: ‘Želim se ponovno učlaniti u HDZ, to je moja stranka’

Dalić zamjeraju kritiziranje HDZ-a

‘Razumijem da je otišla zbog Karamarka, ali problem je što je to učinila na nekorektan način. Čak je i prerezala člansku iskaznicu, a poslije je stalno kritizirala HDZ’, rekao je HDZ-ovac.

Isti naglašava kako mu je sporniji njezin povratak u stranku nego motivi povratka Milana Kujundžića koji je također napustio HDZ zbog Tomislava Karamarka.

‘Kujundžić je barem bio na listi, ostvario je odličan rezultat, a bio je korektan i pomogao je u kampanji predsjednici. A Dalić je samo jedan dan objavila da odlazi kad je našla novi posao’, komentirao je izvor Jutarnjeg lista.

LIJEČNICI PRIJAVILI KOLEGU MILANA KUJUNDŽIĆA ČASNOM SUDU: ‘Uvrijedio nas je i omalovažio’

‘Moglo bi biti velikih problema u suradnji. Dalić je samouvjerena i odlučna, ali zna biti i tvrdoglava. Među kolegama slovi za konfliktnu osobu i poznato je da se često zna sukobiti s najbližim suradnicima. Jednostavno nije timski igrač’, rekao je jedan HDZ-ovac te dodao da bi do prvih sukoba u Vladi moglo doći između Dalić te Gorana i Zdravka Marića. Iako za Dalić i Zdravka Marića kažu da su u dobrim odnosima, vjeruju da ta ljubav neće baš potrajati.

‘Vjerujem da će ona htjeti voditi glavnu riječ u Vladi i da će na kraju ona biti šefica ministru financija Zdravku Mariću’, rekao je HDZ-ovac te dodao kako su odnosi Martine Dalić i Gorana Marića posebna priča.

Loši odnosi Gorana Marića i Martine Dalić

‘Oni su već dugo u jako lošim odnosima. Sjetite se samo kako je dolazilo do svađa kada su na istim sjednicama govorili i zastupali potpuno različite stvari’, reklo je nekoliko članova HDZ-a koji vjeruju kako je Plenković učinio pogrešku time što je u Vladu doveo čak troje ljudi koji su specijalizirali financije.

‘Trebao je to malo drukčije posložiti. Uvjeren sam da će biti dosta problema u tim odnosima’, istaknuo je HDZ-ovac koji je uvjeren kako je Dalić u Vladu stigla ponajviše zahvaljujući jednom od najbližih Plenkovićevih suradnika – Davoru Božinoviću.

‘Dalić i Božinović su već dugo dobri prijatelji. I ranije su se, u vrijeme dok je još bio Karamarko, u Saboru uglavnom njih dvoje družili, odlazili su na kave, ručkove…’, tvrde HDZ-ovci te dodaju što u stranci Dalić zamjeraju i to što je podržala Sandru Švaljek.

‘Uvijek se tako dogodi, da oni koji krvavo rade na terenu na kraju ispadnu, a prođu oni koji imaju dobre ‘prijatelje’, požalio se HDZ-ovac.

Povratak na Net.hr