Saborska zastupnica Nove ljevice, Rada Borić, za HRT je komentirala rezultate izlaznih anketa za gradonačelnika Zagreba prema kojima je Tomislav Tomašević iz Možemo dobio 44,01 posto glasova.

Tomašević je s tim rezultatima favorit za prvog čovjeka metropole. Borić je upitana je li joj žao što nije sve riješeno u prvom krugu.

"Bilo bi dobro da je riješeno u prvom krugu zato što bismo izbjegli još dva tjedna kampanje koja je zadnja dva tjedna bila prljava. S druge strane uštedjeli bismo i u proračunu, ne bi se trošila sredstva, a s treće strane, naša koalicija bi imala priliku više vremena za pripremu preuzimanja upravljanja gradom", rekla je Borić za HRT.

'Naši glasači žele promjene'

Novinarka je pitala Radu Borić boje li se pada popularnosti upravo zbog tih najavljenih promjena. Odgovorila je da se ne boje i da im je svaki treći građanin Zagreba dao povjerenje.

"Moramo mijenjati ovaj grad u smislu javnog interesa, a ne interesa pogodovanja drugima. Građani doista znaju da je ovo neodrživo. I da za Tomaševića glasuju svi koji nisu u prvom krugu, on pobjeđuje u drugom krugu", kazala je Rada Borić na za HRT.