OSUDA ZLOČINA

PUPOVAC U UZDOLJU: ‘Svatko tko misli da država može biti opravdanje za ovakve zločine, teško griješi’

Milorad Pupovac je iz Uzdolja poručio kako će nastaviti s komemoracijama u mjestima oko knina i diljem Dalmacije s ciljem ‘da se ne zaboravi, da se osudi, da se gradi mir’

Predsjednik Savjeta Srpskog narodnog vijeća, Milorad Pupovac, odazvao se pozivu Vijeća srpske nacionalne manjine Općine Biskupija, nedaleko od Knina te došao u Uzdolje na komemoraciju civilnim žrtvama vojno-redarstvene akcije Oluja, javlja N1. Poručio je da će se i sljedećih dana okupljati na kninskom i dalmatinskom području te komemorirati nevine žrtve s ciljem “da se ne zaboravi, da se osudi, da se gradi mir – mir u odnosu sa susjedima, mir Hrvata i Srba kao ono što je potrebno i jednima i drugima.”

PUPOVAC S MJESTA STRADANJA SRBA BOCNUO VUČIĆA: ‘Na one koji naprave prvi korak uvijek se svale kritike’

“Ovdje na današnji dan prije 25 godina mučki su ubijeni… Misleći da čine veliko djelo, da velike stvari opravdavaju ovakvo nedjelo. Okupili smo se da se suprotstavimo takvom vjerovanju, koje iza sebe ostavlja takve tragove. Svatko tko misli da država može biti opravdanje za ovakve zločine, teško griješi. Da se sloboda može graditi ostavljajući takvu vrstu tragova iza sebe. Još više griješi onaj tko misli da se mir u zemlji može graditi da se zanemaruju ovakva stradanja i da se ne pokaže empatija.

Okupili smo se danas da bismo čuli osudu ovog zločina, da oni kojima je to posao utvrde tko je to učinio. Okupljat ćemo se s još jednim ciljem – da stradali ne budu povod za mržnju, za bilo koju lošu misao o ljudima koji to nisu zaslužili. Okupljat ćemo se u najboljoj vjeri da ćemo poštujući stradanje kroz koje su prošli naši sunarodnjaci Hrvati i sunarodnjaci Srbi, stvoriti društvo mira, društvo u kojem ćemo zatvoriti ratnu knjigu, društvo u kojem će se ljudi živjeti u miru i moći se okrenuti budućnosti”, poručio je Pupovac na komemoraciji.

 

Povratak na Net.hr