PRVA OPĆINA U HRVATSKOJ KOJA JE REKLA 'NE' RADU NEDJELJOM: / 'Nismo morali nikog pitati dvaput, svi su se odmah složili s ovom idejom...'

Načelnik općine Martijanec Dražen Levak dogovorio je s devet trgovačkih tvrtki da više neće raditi nedjeljom i blagdanima

15.12.2018.
14:41
Davor Javorovic/Vecernji list
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

O neradnoj nedjelji u Hrvatskoj se raspravlja već neko vrijeme, a čini se kako, dok neki raspravljaju, drugi već postižu dogovore.

Dražen Levak, načelnik Općine Martijanec, u petak je s predstavnicima devet trgovačkih tvrtki koje rade na području općine, potpisao dokument punog naziva "Sporazuma o neradu radnika i zatvaranju prodavaonica mješovite robe na području Općine Martijanec nedjeljom, državnim blagdanom i neradnim danom", piše Regionalni tjednik.

Nova godina, nova priča

To znači da će u 2019. sve trgovine mješovitom robom u nedjelju biti zatvorene.

"Moram reći da se nismo nadali tako brzom i jednostavnom dogovoru. Nikoga nismo morali pitati dvaput, svi su se odmah složili s idejom o neradnoj nedjelji. Očigledno je da gdje postoji volja za suradnju, put ka pravičnoj zaštiti radnika u trgovini i zaštitu obitelji je otvoren", rekao je načelnik Levak za Regionalni tjednik.

Nisu svi sretni

I u Svetom Đurđu poveli su se za pozitivnim primjerom, no čini se kako se ne slažu svi s time. Načelnik Općine, Josip Jany s pet je trgovina na području općine dogovorio neradnu nedjelju, ali lanac trgovina 'Metss', u potpunosti je ignorirao inicijativu.

Gdje ima volje, ima i načina, a to je sasvim sigurno pokazala mala općina Martijanec, koja sigurno nije ni zadnja koja će potpisati "Sporazum o neradnoj nedjelji."

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali