Prva dama: Nemam ambicije biti modni idol

U svom prvom velikom intervjuu otkako joj je suprug postao novi hrvatski predsjednik, Tatjana Josipović otkrila je kako ne voli da je se zove prvom damom, te da će nastojati imati što manje osiguranja.

U velikom intervjuu Nacionalu 47-godišnja Tatjana Josipović, inače najmlađa profesorica u trajnom zvanju na Katedri građanskog prava Pravnog fakulteta u Zagrebu, otkrila je kako doživljava svoju i suprugovu novu ulogu te kako će to promijeniti njihov život.

“Naš dogovor od početka je bio da ja ostanem u svojoj struci te se i dalje bavim svojom karijerom. Smatram da to nije pitanje samo moje karijere i razvoja moje profesije, to je ujedno poruka hrvatskoj javnosti da supruga predsjednika radi, da ima svoju samostalnu karijeru i da je u biti potpuno ravnopravna sa svojim suprugom”, izjavila je nova prva dama.

‘Građani Zagreba su mi najbolja zaštita’

Što se tiče tituliranja ‘prvom damom’, objasnila je da se tako ne doživljava jer ta funkcija kod nas nije regulirana zakonom kao npr. u SAD-u. Objasnila je kako će i ona i kćer Lana nastojati oko sebe imati što manje osiguranja i kretati se što slobodnije.

“Ja se i sad slobodno krećem gradom, ne osjećam strah i smatram da su mi građani Zagreba najbolja zaštita”, smatra Tatjana Josipović.

Gospođa Josipović je u intervjuu otkrila i kako je jedinica koja je odrasla u Zagrebu, da joj je otac porijeklom iz Gorskog kotara a majka iz Beograda. Pravo nije bilo njena prva ljubav, već je oduvijek smatrala da će studirati matematiku ili fiziku. Za hobije nema previše vremena, ali kad stigne čita i sluša muziku te katkad ode na pilates.

Ivina zadaća je da ide po Lanu nakon izlaska

Na pitanje kako će nova Ivina funkcija promijeniti Lanin život, Josipović je otkrila kako će se i dalje truditi da njen život ostane kao i kod drugih mladih ljudi njene dobi.

“Nikad kod nje nismo isticali osjećaj da su njezini roditelji nešto posebno, oni su samo njeni roditelji. Ivo je i taj dan kad je ušao u drugi krug u tri ujutro išao po nju na autobusnu stanicu jer je bila vani. Ona subotom ide van, mi idemo po nju, manje-više je to Ivina zadaća. Vodi je na engleski kad god stigne”, kaže prva dama.

Također, nova je prva dama otkrila kako nema posebnog stilista, već da joj “jedna gospođa pomaže oko toga”. “Svoj izgled u cijelosti financiram sama. Ta stvar se previše mistificira u javnosti, vjerojatno zbog uloge prvih dama u Americi… Nemam nikakve ambicije biti modni idol, nego poslati drugačiju poruku. Kad mi kažu, kao kompliment, da iza svakog uspješnog muškarca stoji žena, ja kažem ‘pokraj’, jer mi smo zaista jedan pokraj drugog. I tako će biti ubuduće”, poručila je Tatjana Josipović.

Prethodni članci:

arti-201002120111006
arti-201002160011006

Povratak na Net.hr