PLANIRATE VIKEND U PRIRODI? / Približava se veliki poremećaj s Atlantika: Kišni valovi izredat će se u dijelu Hrvatske

Idućih dana na kopnu uglavnom suho u petak i subotu, malo možda kiše na zapadu oko gorja. Ujutro još malo hladnije pa valja uz mjestimičnu maglu računati i na mraz. No, od subote popodne kreće južina, raste opet temperatura, raste i vjerojatnost za kišu, osobito u nedjelju kada ponegdje može biti obilnija. U novom tjednu više sunčanih razdoblja, ali ne sasvim stabilno

Dorian Ribarić

Dorian Ribarić

7.3.2024.
7:16
VOYO logo

Plitko ciklonalno polje koje je donijelo nestabilne prilike uz Jadran, sutra slabi, ali će u višim slojevima atmosfere iznad naših krajeva još uvijek kružiti vlažan pa i nešto hladniji zrak. Postupno mirnije, dok se za vikend ne približi novi veliki poremećaj s Atlantika i krene nova južina.

ČETVRTAK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra ujutro još dosta zaostalih oblaka, ali znatno rjeđa oborina, tek malo kiše na istoku, koji pljusak na jugu. U višim gorskim predjelima u noći još može biti malo snijega, osobito u višim područjima Like, barem u obliku susnježice iznad 500-600 m nadmorske visine. Malo vjetrovitije, umjeren sjeverac, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana pojačana, pod Velebitom prolazno jaka bura. Jutro će se zato činit hladnije, ali najniža temperatura slična današnjoj. Na kopnu od 2 do 5 °C, a duž obale između 8 i 11 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj smanjenje naoblake, ali ostaje promjenjivo, mjestimice još s malo kiše, izglednije u Podravini. Povremeno umjeren sjeverac slabi tek navečer, pa će se činiti i osjetno hladnije, a i temperatura niža. Bit će uglavnom oko 10 °C, što je inače uobičajena za prvi dio ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku većinom ostaje oblačno, ali uz još rjeđu i to samo sporadičnu slabu kišu. I ovdje hladnije uz slab do umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak, a temperatura će ponegdje ostati i malo ispod 10 °C.

U Dalmaciji razvedravanje, a prestajat će i rijetki izolirani pljuskovi, uglavnom još mogući na krajnjem jugu. Bura će malo oslabjeti, okrenuti na sjeverozapadnjak, a slabjet će i jugo na širem dubrovačkom području. Posvuda svježe uz 13 ili 14 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu barem djelomice sunčano, nešto više oblaka navečer na sjeveru Istre. Smanjivat će se naoblaka uz prestanak oborina i u gorju. Puhat će slaba do umjerena, pod Velebitom pojačana bura, a bit će malo svježije, na moru između 12 i 14 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom suho u petak i subotu, možda malo kiše na zapadu oko gorja. Ujutro još malo hladnije pa valja uz mjestimičnu maglu računati i na mraz. No, od subote popodne kreće južina, raste temperatura, raste i vjerojatnost za kišu, osobito u nedjelju kada ponegdje može biti obilnija. U novom tjednu više sunčanih razdoblja, ali ne sasvim stabilno.

IDUĆIH DANA NA MORU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu sunčaniji petak uz slabljenje bure. Za vikend jako i olujno jugo, a izredat će se nekoliko kišnih valova, najizraženijih u nedjelju te u noći na ponedjeljak, nerijetko uz nevere. Postupno smirivanje u utorak. Temperatura bez veće promjene.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo