DOSTA NAM JE SMEĆA

PRODAJA MESA U HRVATSKOJ PALA ZA 30 POSTO! I meso iz ilegalnih klaonica završavalo na policama

Samo tri dana nakon što je javnost, u jeku afere s mesom loše kvalitete i upitne zdravstvene ispravnosti, obaviještena kako su u svih deset distributivnih centara pronađene nepravilnosti, tržište mesnih proizvoda doživjelo je pravi šok.

Osim što je na policama trgovina mnogo manje mesa, jer su distributivni centri blokirani do objave rezultata pojačanog nadzora veterinarske inspekcije, došlo je i do značajnog pada prodaje ovih proizvoda, stoji u današnjem tiskanom izdanju Jutarnjeg lista.

Veći od onog zbog kravljeg ludila

‘Prema informacijama koje dobivam od svojih članica, primjetan je pad prodaje mesa od oko 30 posto’, rekao je za Jutarnji Branko Bobetić, direktor Croatiastočara, udruženja koje okuplja proizvođače mlijeka i mesa.

SALMONELA U JOŠ DVA PROIZVODA! Otkriveni su u barem dva trgovačka centra, istražuju prodaje li se i drugdje

Ovaj pad veći je od padova zabilježenih u aferama ptičje gripe ili kravljeg ludila, no Bobetić naglašava kako su kriteriji i kontrole proizvodnje domaćeg mesa mnogo rigorozniji od kontrola za uvozno meso.

Meso iz kućne radinosti

Kako piše Jutarnji, postoje i informacije kako je na području Dalmacije inspekcija uočila nepravilnosti u vidu ilegalnih klaonica i mesa ‘iz kućne radinosti’ koji su završavali u mesnicama ili u ugostiteljskim objektima.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr