Pripremite se, sljedeći tjedan stižu velike vrućine, i do 35 °C u hladu !

Već za vikend gotovo posvuda bit će vruće, a sljedeći tjedan svakim danom živa u termometru će dodatno rasti. Sredinom tjedna u mnogim područjima u unutrašnjosti zemlje popet će se na 35 °C.

Tijekom četvrtka prevladavat će sunčano i toplo. Samo u Slavoniji i Baranji povremeno umjerena naoblaka uz malu vjerojatnost za kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 22 i 27, na Jadranu između 26 i 30 °C.

U petak se očekuje pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme. U unutrašnjosti, uz mjestimice umjerenu naoblaku, malo je moguć kratkotrajan pljusak. Vjetar slab, poslijepodne do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu sjeverozapadni i zapadni. Najniža jutarnja temperatura od 7 do 12, na Jadranu od 15 do 20, a najviša dnevna većinom između 25 i 30 °C.

Vrućina na kontinentu

U dane vikenda u mnogim će predjelima temperatura doseći 30°C, a vrlo topli vikend bit će uvod u tjedan u kojem nas očekuju prve ovogodišnje vrućine.

Od ponedjeljka živa u termometru penjat će se iznad 30 stupnjeva, a najveće vrijednosti se očekuju u unutrašnjosti zemlje. Temperature zraka sredinom tjedna će doseći 35°C.

Kako sada pokazuju hidrometeorološke karte, u srijedu se primjerice 34°C očekuju u Požegi, Slavonskom Brodu, Sisku, a stupanj niže u Varaždinu, Bjelovaru, Koprivnici i i Križevcima.

U gradovima na moru će temperature biti za nekoliko stupnjeva niže.

Povratak na Net.hr