PRIVLAČNI SMO SVIMA / Ove godine su na Jadranu ljetovali i gayevi: 'Uredni su, imaju novca i dobri su gosti. Šteta što ih nije bilo i više'

Hrvatska ove godine bilježi impresivne turističke rezultate a tome su pridonijeli i gay turisti

10.9.2021.
23:28
Instagram/doctor.bryce
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatska je ove godine, unatoč pandemiji koronavirusa, zabilježila izuzetne turističke rezultate. Popularnost među turistima možemo zahvaliti povoljnoj epidemiološkoj situaciji i spremnosti turističkih djelatnika.

Primjetan je bio i porast elitnog turizma, a među nešto bogatije goste spadaju i pripadnici LGBT zajednice, u kojoj je Jadran ove godine bio iznimno tražena destinacija.

"Uredni su, imaju novca i dobri su gosti. Vole potrošiti. Bili su smješteni kod mene, njih osam, ali ih nisam praktički vidjela danima. Iznajmili su nenadano čak i brod, putovali okolo, a baza im je bila u Splitu. Najviše im se svidio Hvar i Vis.

Ovo ljeto sam imala tri velike gay grupe, šteta što ih nije bilo i više. Ima i posebnih agencija koje samo rade s gay i LGBT gostima, to je malo zahtjevnija klijentela. Upiti stižu iz SAD-a, Velike Britanije, Njemačke…

Koliko smo bili zadovoljni s njima svjedoči i to što ih je muž vodio na selo i na izvor Cetine", rekla je vlasnica jedne vile za Slobodnu Dalmaciju.

A zadovoljstvo onime što nudi Dalmacija nisu skrivali ni gay parovi, koji su rado pozirali za Instagram. Na taj način su pronijeli dobar glas o Hrvatskoj diljem svijeta.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali