DOBRA JE (SKORO) SVIMA

PRIHVATLJIVA I LJEVICI: Nina Obuljen bila je i u krugu SDP-ovih kandidata za ministricu kulture

Nina Obuljen Korižnek ministrica je oko čijeg se, isprva spominjanog a potom i ostvarenog imenovanja u Vladu Andreja Plenkovića diglo najviše prašine, a protiv nje je ustao dio braniteljskih udruga radikalnija domaća desnica tražeći ostanak Zlatka Hasanbegovića na dužnosti.

Njima bi jedan od krunskih dokaza ispravosti zahtjeva za njezinim neimenovanjem bilo i saznanje, o kojemu piše Večernji list, da je prošloga ljeta Obuljen bila u krugu SDP-ovih potencijalnih kandidata za čelno mjesto u Ministarstvu kulture.

HASANBEGOVIĆ NASLJEDNICU DOČEKAO SA CVIJEĆEM I POLJUPCIMA PA PORUČIO: ‘Žao mi je… Nisam imao vremena ostvariti sve svoje planove’

Predložili je ugledni kulturnjaci

Kako doznaje Večrnji list, nju su u SDP-u Zoranu Milanoviću predložili ugledni kulturnjaci s kojima je ta stranka kontaktirala u vrijeme izborne kampanje. Između ostalog, i s pitanjem koga vide kao najbolju osobu na čelu resora kulture.

“Istina je da su nam nezavisni kulturnjaci dali nekoliko imena onih koje oni vide kao dobrog ministra kulture i među njima je bilo ime i Nine Obuljen. Dakle, ona nije bila kandidat ljevice, nego prijedlog tih kulturnjaka od kojih smo tražili prijedloge osoba koje bi, po njima, bile prihvatljive i ljevici i desnici”, kaže član Predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

BUJANEC ŽESTOKO NAPAO PLENKOVIĆA: ‘Hasanbegovića je odbacio kao psa!’

I Josipović ju je zvao u svoj tim

No, čak i da je koalicija predvođena SDP-om dobila izbore, a Milanović postao premijer, Obuljen vjerojatno ne bi završila na položaju koji joj je dodijelio Plenković. Milanović je, navodno, na kraju ipak bio odlučio da u njegovoj vladi minsitar kulture bude Bojan Glavašević. Štoviše, Mialnović navodno nije ni obavio razgovor s Obuljen Korižnek, što zači da je bila riječ tek o ideji. No, i ta ideja govorila je o tome da im je prihvatljiva.

S druge strane, bivši predsjednik Republike Ivo Josipović svojedobno ju je po dolasku na Pantovčak zvao u svoj tim, no ona je, kako doznaje Večernji list, tu ponudu odbila. U to vrijeme bila je, naime, pomoćnica tadašnjem HDZ-ovom ministru kulture Boži Biškupiću kojeg je iznimno cijenila i doživljavala kao svog mentora.

ODGOVOR NA ŽESTOKI NAPAD NA KANDIDATKINJU ZA MINISTRICU KULTURE: ‘Stoji li Hasanbegović iza svega? Postoji neobična veza…’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr