TUŽNA VIJEST

PREMINUO MUŠKARAC S KORONAVIRUSOM KOD DUBROVNIKA: Državno odvjetništvo se uključilo u istragu

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji umro je stariji muškarac koji je obolio od Covida-19 te su potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusoim

“Imamo jednu tužnu vijest, jedan naš sugrađanin je izgubio bitku protiv koronavirusa, njegovoj obitelji izražavam sućut. U ovom trenutku imamo ukupno 100 pozitivnih, dva više nego jučer,” rekao je danas dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić na redovnoj konferenciji županijskog Kriznog stožera te pozvao građane da poštuju mjere. Kazao je kako su zbrinute sve osobe iz domova za starije te kako je po jedna osoba u sobi, javlja Dubrovački dnevnik.

“Ukupno je upućeno 922 uzorka prema Zagrebu, imamo 100 pozitivnih na koronavirus. Morali smo dva brisa ponavljati u Domu za starije u Dubrovniku i oba su negativna. Ne čekamo nijedan rezultat. Hospitalizirane su 34 osobe, od čega u OB Dubrovnik 24, u studentskom domu ih je 10. U protekla 24 sata imamo još dvije izliječene osobe, dakle osam,” kazao je načelnik Stožera Joško Cebalo.

“Radi se o 83-godišnjem pacijentu koji je intubiran i bio je u jedinici intenzivnog liječenja, primljen je prije tri dana. 21 pacijent je na zaraznoj, tri su na intenzivnoj, 10 u Studentskom domu. Također, 12 korisnika doma za starije osobe u Pločama je u našoj ustanovi, a što se tiče Doma umirovljenika u Dubrovniku, šest ih je u OB Dubrovnik, a jedna osoba je na intenzivnoj. Ostale osobe su stabilno, no treba u obzir uzeti njihovu dob. Osam djelatnika bolnice je u samoizolaciji; dva liječnika, pet medicinskih sestara i jedna nemedicinska osoba,” kazao je Marijo Bekić, ravnatelj OB Dubrovnik. “Imamo dvije novozaražene osobe, oni su kontakti djelatnice doma iz Ploča i oni su bili u samoizolaciji,” kazao je Mato Lakić ispred ZZJZ DNŽ.

ZAGREBAČKI STOŽER OBJAVIO: Na zagrebačkom Trnju radnik pao s krova i poginuo; ‘Svi smo potreseni’

DORH se uključio u istragu

Bekić je rekao kako je preminula osoba u bolnicu primljena 10. travnja te kako se ne radi o štićeniku domova u Dubrovniku i Pločama. “Zatraženo je izvješće službi koje će se proslijediti na državnu razinu. Uključilo se i državno odvjetništvo, ne možemo dalje komentirati,” kazao je Dobroslavić.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Cebalo je kazao kako je odluka o zatvaranju Zračne luke Dubrovnik produljena do 2. svibnja te je kazao kako nisu kontaktirali Croatia Airlines koji je prodavao karte za 20. travnja jer su imali informaciju kako će ZL biti zatvorena.

LAUC O VAŽNOM OTKRIĆU KOJE SE TIČE I HRVATSKE: ‘Vjerojatno ćemo se svi zaraziti prije razvoja cjepiva, ali nema razloga za paniku’

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr