ŠEF ZAGREBAČKE SKUPŠTINE: / 'Pronađeni su posmrtni ostaci jedne osobe na mjestu gdje se kopa sljemenska žičara'

"Nadležno Ministarstvo, odnosno gradski zavodi i uredi su upoznati s tim procedurama i te procedure svakako treba ispoštivati", poručio je Mikulić

26.2.2019.
13:19
Igor Soban/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) u utorak je novinarima rekao da je i on dobio informaciju da su na mjestu gdje se kopa sljemenska žičara pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe, te uputio novinare da se obrate nadležnom Ministarstvu i zavodima, odnosno uredima.

'Zna se koje su procedure'

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić novinare je danas prije sjednice Gradske skupštine s tim u vezi uputio da se obrate Zavodu za zaštitu spomenika kulture.

Mikulić je na pitanje novinara kako komentira što je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved potvrdio da su nađeni posmrtni ostaci jedne osobe na mjestu gdje se kopa, odnosno izvode radovi za sljemensku žičaru, te da je moguće da ih ima i više, rekao da on ne želi govoriti da li je moguće da li ih ima više ili ne.

Tek je potvrdio da je i on tu informaciju također dobio.

Na pitanje misli li da sada trebaju stati radovi na izgradnji sljemenske žičare, ako je tamo masovna grobnica, Mikulić je rekao da iskustvo koje inače imamo, to je kad pronađemo masovnu grobnicu, onda znamo koje su procedure, što treba učiniti da bi se eventualno išlo s nekim zahvatima koji su bili predviđeni.

'Ako je riječ o masovnoj grobnici, zaustavit će se radovi'

"Nadležno Ministarstvo, odnosno gradski zavodi i uredi su upoznati s tim procedurama i te procedure svakako treba ispoštivati", poručio je Mikulić.

Na pitanje kako komentira da je to u tajnosti sve obavljeno i da se tek sada, nakon što su ih novinari o tome pitali, oglasili i Ministarstvo hrvatskih branitelja i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, Mikulić je rekao da će to novinari morati pitati njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Potpredsjednik Gradske skupštine, zastupnik Neovisnih za Hrvatsku Krešimir Kartelo ustvrdio je kako se "općenito priča od Prečkog, preko Savske do Sljemena, podsljemeske zone, gdje god zakopate, iskopate rupu, da će se naići na posmrtne ostatke žrtava partizanskih zločina".

Upitan je li moguće da će to zaustaviti radove na izgradnji sljemenske žičare, Kartelo je rekao da ne zna, ako se uspostavi da je riječ o masovnoj grobnici vrlo vjerojatno će se zaustaviti na neko vrijeme.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali